Kako je premijer Australije među prvima zvao Trampa: Broj dobio preko igrača golfa

"Bilo mi je zadovoljstvo i čast da olakšam vezu premijera Turnbula i izabranog predsjednika Trampa na molbu ambasadora Hokija", rekao je Norman u saopštenju
0 komentar(a)
Greg Norman, Foto: Beta-AP
Greg Norman, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.11.2016. 09:39h

Australijski premijer je preduhitrio svjetske lidere i među prvima telefonirao novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trampu zahvaljujući tome što je broj njegovog mobilnog telefona dobio od jednog igrača golfa.

Australijski premijer Malkolm Turnbul je prošle nedjelje rekao da je imao "topao" i "vrlo otvoren" petnaestominutni razgovor s Trampom samo nekoliko sati pošto je republikanski kandidat proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima.

Po pisanju sidnejskog lista "Dejli telegraf", Turnbul je bio drugi zvaničnik iz svijeta koji je pozvao Trampa da mu čestita pobjedu. Egipatski predsjednik Abdel Fatah el Sisi je prenio da mu je Tramp rekao da je bio prvi svjetski lider koji je dopro do njega.

Greg Norman, australijski igrač golfa koji živi u SAD, potvrdio je danas da je poslije izbora dao Trampov broj australijskom ambasadoru u SAD Džou Hokiju.

"Bilo mi je zadovoljstvo i čast da olakšam vezu premijera Turnbula i izabranog predsjednika Trampa na molbu ambasadora Hokija", rekao je Norman u saopštenju.

Norman je rekao da obojicu veoma poštuje jer ih je "izabrao narod" i da je srećan što "Trampa može da nazove svojim prijateljem", te da je zadovoljan što ih je povezao da bi mogli "dalje da unaprijede dugogodišnje veze njihove dvije zemlje".

Turnbul nije objasnio zašto australijski zvaničnici nisu imali Trampov broj.

"U diplomatiji i politici koriste se mnoge mreže. Mogu samo da kažem da imamo odlične mreže, odlične veze i da je Greg Norman veliki Australijanac", rekao je Turnbul novinarima.

Bonus video: