Stiven Sigal dobio rusko državljanstvo

Sigal (64) često boravi u Rusiji poslednjih godina i u nekoliko navrata je s Putinom prisustvovao na takmičenjima borilačkih vještina, a u javnosti brani politiku ruskog predsjednika istovremeno kritikujući američku vladu
5 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2016. 12:33h

Ruski predsjednik Vladimir Putin odobrio je rusko državljanstvo američkom glumcu akcionih filmova Stivenu Sigalu, prenijela je danas ruska agencija Sputnjik na svom sajtu.

Sigal (64) često boravi u Rusiji poslednjih godina i u nekoliko navrata je s Putinom prisustvovao na takmičenjima borilačkih vještina, a u javnosti brani politiku ruskog predsjednika istovremeno kritikujući američku vladu.

Glumac je nekoliko puta nazvao Putina "jednim od najvećih svjetskih lidera današnjice".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je Sigal poznat po prijateljskim osjećanjima prema Rusiji i da su on i Putin dugo prijatelji.

Sigal, majstor aikida koji posjeduje crni pojas sedmi dan u toj borilačkoj vještini, rekao je u nekoliko navrata da bi volio da ima brata kao što je Putin, koji ima crni pojas u džudou.

Pored toga što je glumac i gitarista, Sigal je poznat kao borac za zaštitu životne sredine i prava životinja. Instruktor je aikida u Japanu.

Sigal nije jedini zapadni glumac koji je dobio rusko državljanstvo.

Putin je 2013. godine lično predao ruski pasoš francuskom glumcu Žeraru Derpardjeu koji je napustio Francusku poslije kritika na račun tamošnjih vlasti i njihove odluke o povećanju poreza za one čiji su godišnji prihodi veći od milion eura.

Bonus video: