Bob Dilan i Nobelova nagrada - nova epizoda

Iako je objavljeno da je on dobitnik prije više od nedjelju dana, jedini način na koji je Dilan pokazao da je svjestan ove činjenice je kad je na svojoj internet stranici samo skromno dodao u opisu da je "dobitnik Nobelove nagrade za književnost"
0 komentar(a)
Bob Dilan, Foto: Reuters
Bob Dilan, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2016. 11:58h

Vijest da je Bob Dilan dobitnik Nobelove nagrade za književnost izazvala je burne odjeke u javnosti. Dok jedni smatraju da je rokenrol pesnik sa punim pravom "prešišao" velike pisce, drugi smatraju da ipak nije OK što je jedan kantautor nagrađen ovim važnim priznanjem.

Iako je objavljeno da je on dobitnik prije više od nedjelju dana, jedini način na koji je Dilan pokazao da je svjestan ove činjenice je kad je na svojoj internet stranici samo skromno dodao u opisu da je "dobitnik Nobelove nagrade za književnost".

Ova rečenica je bila jedina "objava" od strane muzičara da je nagrađen, jer ignoriše cijelu priču do te mjere da organizatori ceremonije nagrada ne mogu sa njim ni da stupe u kontakt.

Međutim, sada je i to obrisano!

Nije poznato da li je ovaj čin rezultat greške u administraciji ili svjesna odluka pjevača da pokaže da na neki način "odbija" Nobelovu nagradu...

Mnogi fanovi su istakli da smatraju kako bi Dilan trebalo da se nagrade odrekne, ali čak i kada bi to htio, organizaciju to ne zanima, jer se Nobelove nagrade dodjeljuju ljudima koji se apsolutno ne pitaju da li ih žele ili ne, i ne postoji opcija da ih se "odreknu".

Bonus video: