Rekord u broju nominacija oborio Drejk, koji se bori u 13 kategorija

Dodjela muzičkih nagrada biće prenošena na ABC kanalu uživo iz Los Anđelesa, 20. novembra od 20 sati po američkom vremenu.
1 komentar(a)
Drejk, Foto: Reuters
Drejk, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.10.2016. 15:32h

Muzičar Bruno Mars otvoriće American Music Awards 2016 šou, što će biti njegov prvi nastup na toj manifestaciji tokom koje se dodjeljuju priznanja najboljim muzičarima.

Iako do sada nije imao priliku da nastupi u okviru ovog događaja, Mars je 2011. godine osvojio nagradu za najboljeg muškok pop-rok izvođača, a bio je nominovan ukupno sedam puta.

Pjevač, tekstopisac i producent, nedavno je objavio singl “24K Magic” kojim je u startu zauzeo peto mjesto na Billboard Hot 100 top listi, što je do sada najbolja pozicija koju je zauzeo iste nedjelje kada je i objavljena numera.

Dodjela muzičkih nagrada biće prenošena na ABC kanalu uživo iz Los Anđelesa, 20. novembra od 20 sati po američkom vremenu.

Ovogodišnja manifestacija je u znaku kanadskog muzičara Drejka koji je oborio rekord sa najvećim brojem nominacija, a ima ih ukupno 13, čime je preuzeo uspjeh Majkla Džeksona iz 1984. godine kada je bio nominovan u 11 kategorija.

Vlasnik hita “Hotline Bling” nominovan je između ostalog i u kategorijama za izvođača godine, najboljeg muškog izvođača, najbolji album, najbolji hip hop umjetnik i najbolja hip hop pjesma, a ukoliko pobijedi u bilo kojoj, to će biti njegova prva AMA nagrada.

Sljedeća po broju nominacija je Rijana, sa ukupno osam, a slijede je Adel i Džastin Biber sa pet, Bijonse i “The Chainsmokers”sa tri, kao i Brajson Tajler, “Twenty One Pilots”, Keri Andervud i Weeknd sa po dvije.

Bonus video: