Albijaniću titula najvećeg džabalebaroša

Rekord drži Podgoričanin Marko Đurović, koji je prije dvije godine ležao čak 37 sati
249 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2016. 11:50h

Petar Albijanić iz Nikšića pobjednik je ovogodišnjeg takmičenja u ležanju koje je peti put zaredom održano u etno selu "Montenegro", u Gornjim Breznima, u Pivi. On je izdržao da leži 23 sata i pored titule najvećeg džabalebaroša, dobio je i 200 eura, a novac je obezbijedio restoran "Per Sempre" iz Podgorice.

"Najteže mi je bilo da trpim nuždu i to je razlog što sam ustao. Tokom noći sam malo spavao, jeo nešto voća. Iako je ovo bilo zanimljivo iskustvo više se sigurno neću prijaviti za takmičenje jer sad sam vidio da nije lako ležati", kazao je za "Vijesti" Albijanić.

Svega desetak minuta manje od Petra ležala je njegova sugrađanka Marija Božić, koja je bila i najmlađi takmičar. Za razliku od Petra njoj ležanje nije teško palo, a "prevario" je miris kafe zato je i ustala.

"NIje mi bilo teško. Uveče je padala kiša i grmljelo, pa je to dalo još jednu posebnu draž takmičenju. Ujutro mi je bilo dosadno, a ustala sam zbog mirisa jutarnje kafe. Nijesam navikla da je pijem ležeći. Ovo je bila priprema za narednu godinu, jer ću se ponovo takmičiti", obećala je Marija.

Nju i trećeplasiranu Draganu Stanković, iz sela Zorunovac u blizini Knjaževca, koja je izdržala da leži šest sati, restoran "Per Sempre" je nagradio ručkom za dvije osobe. Dragana je učestvovala na takmičenju i prije pet godina kada je izdržala da leži 12 sati.

Takmičenje je juče u 11 časova počelo osam takmičara, ali je njih četvoro brzo odustalo, tako da je u igri, pored troje prvoplasiranih, ostao i Nikšićanin Josif Perović, koji je odustao nakon dva sata.

Ovogodišnje "Takmičenje u ležanju", peto po redu, umjesto u avgustu pomjereno je za oktobar jer su organizatori lijenčijade željeli da takmičarima iz Crne Gore omoguće da se odmore nakon naporne predizborne kampanje.

Rekord drži Podgoričanin Marko Đurović, koji je prije dvije godine ležao čak 37 sati.

Prije početka takmičenja u etno selu je organizovana otvaranje neasfaltirane ulice i metereološke stanice koja radi na principu visećeg kamena, a organizovana je i trka pod nazivom "Polako, stići će se", a desetak takmičara trudilo se da stazu dugu 300 metara pređu što sporije.

Pobjednik trke je trinaestogodišnji Jovan Milatović koji je bio najvještiji u tehnici održavanja na biciklu.

Galerija

Bonus video: