Glumica o incidentu na Adi: Nada mnom je izvršeno socijalno ubistvo

Sudija za prekršaje ulcinjskog suda izrekao je opomenu srpskoj glumica Danici Maksimović zbog verbalnog i fizičkog napada na novinarku “Kurira”
404 pregleda 13 komentar(a)
Danica Maksimović, Foto: Screenshot (YouTube)
Danica Maksimović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.09.2016. 16:18h

Popularna srpska glumica Danica Maksimović (63) pričala je o incidentu koji joj se dogodio ljetos na Adi Bojani, kada je su je novinarka Kurira slikala na nudističkoj plaži na kojoj je fotografisanje zabranjeno.

"Ponižena sam, nada mnom je izvršeno socijalno ubistvo. Na svojoj koži sam osjetila šta je to mizoginija, a najviše me je porazilo to što je ovo žena uradila ženi. Bila sam u emotivnom šoku kada se sve to desilo. Dijabetičar sam, imam propisanu terapiju, a zbog stresa koji sam doživela zdravstveno stanje mi se naglo pogoršalo. I sad zaplačem svaki put kada se prisjetim svega", rekla je Maksimović za "Gloriju".

Sudija za prekršaje ulcinjskog suda izrekao je opomenu srpskoj glumica Danici Maksimović zbog verbalnog i fizičkog napada na novinarku “Kurira” Mariju Dejanović. U istom postupku pripadnik obezbjeđenja Ulcinjske rivijere, kažnjen je 250 eura zbog prijetnji novinarki i njenom kolegi fotoreporteru Damiru Dervišagiću.

Dejanović je tog dana, na nudističkoj plaži, uprkos zabrani snimala obnaženu glumicu, a “Kurir” je objavio fotografije. Po njenim riječima, dok se raspravlja sa obezbjeđenjem, došla je i Maksimović koja je uzela njen telefon, bacila ga na zemlju i zgazila, a zatim joj se unijela u lice i udarila po usnama.

Ulcinjska rivijera podnijela je krivičnu prijavu protiv Dejanović zbog neovlašćenog snimanja i objavljivanja fotografija nudista.

Maksimović koja je sa suprugom bila na odmoru na Adi taj događaj je prepričala riječima:

“Ležala sam na ligeštulu kada sam ispred sebe primijetila dejvojku koja se tobože skidala i opušteno razgovarala telefonom. Tek kad je počela da se iskrada, shvatila sam da se nešto dešava. Tada me je momak iz obezbjeđenja plaže, koji je pojurio za njom, informisao da je u pitanju novinarka koja je tri dana prije toga bila na plaži i čekala poznate ličnosti. Zamolila sam je da se predstavi. Tek poslije dužeg odbijanja da otkrije svoj identitet, ispostavilo se da je u pitanju novinarka jednog beogradskog dnevnika. Dok je gospođica bila na plaži vrebajući svaki trenutak da me fotografiše nagu, u obližnjem žbunu nalazio se fotograf iz istog dnevnog lista", ispričala je Maksimović i potvrdila da je došlo do rasprave, ali ne i da je ošamarila novinarku.

"Kunem se da nisam udarila ili ošamarila novinarku. Možda sam je dodirnula tokom razgovora dok sam mahala rukama u pokušaju da joj objasnim da to ne čini, da nema prava na to. Zamolila sam i nju i fotografa da ne objavljuju te fotografije uz obrazloženje da sam penzionerka! Kako bi se oni osjećali da neko njihove majke fotografiše nage? Pravdali su se da su im urednici dali takav zadatak i da jeste sramota to što rade, ali da je u pitanju istraživačko novinarstvo. Pa, to nema veze sa istraživačkim novinarstvom!", izjavila je Maksimović.

Bonus video: