Javna prosidba na Spičanskoj večeri: Miodrag kleknuo, Emina rekla "da"

Pokretač manifestacije je Nevladina organizacija “Novo i ljepše Sutomore”, a veče je organizovano u saradnji sa Opštinom Bar, Turističkom organizacijom, Mjesnom zajednicom Spič i privrednicima iz dvaju gradova
72 pregleda 8 komentar(a)
javna prosidba, Foto: Anto Baković
javna prosidba, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 30.08.2016. 06:53h

Više hiljada turista uživalo je preksinoć drugoj po redu “Spičanskoj večeri“, turističkoj manifestaciji na kojoj je pala i prosidba.

Tokom nastupa sarajevskog benda Hari Mata Hari, pjevač Hari Varešanović nakratko je prekinuo koncert da bi na scenu izašli Miodrag i Emina iz Novog Sada. Miodrag je kleknuo i zaprosio djevojku, a poslije njenog - „da“, propraćenog opštim oduševljenjem i aplauzima publike, Hari je uz osmijeh kazao da se “zbog ovoga pišu pjesme“ i pozdravio mladence “Lejlom”, jednim od svojih hitova.

Pokretač manifestacije je Nevladina organizacija “Novo i ljepše Sutomore”, a veče je organizovano u saradnji sa Opštinom Bar, Turističkom organizacijom, Mjesnom zajednicom Spič i privrednicima iz dvaju gradova.

Na platou kod biste Iva Novakovića, za posjetioce su bili pripremljeni besplatni lokalni slani i slatki specijaliteti, od ribe sa gradele do roštula, te bogat zabavni program u okviru kojeg je KUD “Jedinstvo“ iz Bara izvelo koreopredstavu “Spičanska svadba“, po ovdašnjem čuvenom običaju.

“Sva naša energija biće usmjerena u projekte valorizacije kulturno-istorijskih spomenika i dobara na području Spiča, prije svega tvrđave Tabija i Spičanske svadbe, kako bismo unaprijedili našu turističku ponudu i zaštitili bogatu kulturnu baštinu. Uspjeh naše NVO je krunisan podrškom Opštine Bar koja je uvažila naš rad, tako što je uvrstila Spičansko veče u turistički kalendar grada Bara”, istakla je predsjednica NVO “Novo i ljepše Sutomore” Slobodanka Hrvatin.

Bonus video: