USKOČIO PO MOBILNI

Norvežanina spašavali iz septičke jame javnog toaleta

Pošto je njegovom prijatelju upao mobilni telefon, Kato Berntsen Larsen (20) se odvažio da ga izvadi iz septičke jame kroz otvor ispod WC šolje
59 pregleda 7 komentar(a)
Javni toalet, Foto: Shutterstock
Javni toalet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2019. 00:57h

Norveški vatrogasci danas su spasli muškarca koji je upao u septičku jamu javnog toaleta u blizini Osla u koju se spustio da bi izvadio mobilni telefon, ali posle nije uspio da izađe. Pošto je njegovom prijatelju upao mobilni telefon, Kato Berntsen Larsen (20) se odvažio da ga izvadi iz septičke jame kroz otvor ispod WC šolje.

"Prvo smo pokušali da štapom izvučemo mobilni telefon, ali nam nije uspjelo. Onda sam skočio u jamu. Ostao sam tamo čitav sat, pa sam se uspaničio", rekao je Larsen i dodao da su bube gmizale po njemu.

Pošto mu je pripala muka, bezuspješno je pokušao da se sam izvuče iz velike jame koja se prazni jednom godišnje. Tada je odlučio da pozove vatrogasce u pomoć.

"Prilično nam je bilo lako. Poslali smo četiri vatrogasca s motornom testerom da isjeku dio poda toaleta", rekao je portparol vatrogasne službe, priznavši da im je to bio prvi zadatak te vrste.

Ipak, ni posle svega, mobilni telefon nije nađen jer je jama "prilično puna".