HTJELA DA UHVATI NAJRJEĐE

Norveška premijerka lovila Pokemone u Bratislavi

Premijerka je za televiziju TV2 izjavila da je pokušala da se "dokopa najrjeđih Pokemona", zvog čega neki igrači te igrice moraju da pređu čak do deset kilometara
4 komentar(a)
Erna Solberg, Foto: EPA/ Vegard Wivestad Groett
Erna Solberg, Foto: EPA/ Vegard Wivestad Groett
Ažurirano: 24.08.2016. 13:53h

Norveška premijerka Erna Solberg iskoristila je danas pauzu između svojih zvaničnih obaveza u Bratislavi i otišla u stari dio slovačke prijestonice kako bi - lovila Pokemone.

Solberg je u društvu svojih tjelohranitelja, viših norveških zvaničnika i televizijskih ekipa, iskoristila dio svog slobodnog vremena između dva sastanka i šetala Bratislavom gledajući sve vrijeme u svoj mobilni telefon, što se može videti na televizijskim snimcima.

Premijerka je za televiziju TV2 izjavila da je pokušala da se "dokopa najrjeđih Pokemona", zvog čega neki igrači te igrice moraju da pređu čak do deset kilometara.

Solberg, koja je ranije bila poznata kao ljubitelj igrice "Kendi Kraš", prošle je nedjelje izjavila da je postala fascinirana Pokemonima dan nakon što je u dva intervjua izjavila da ne igra tu igricu.

"Moja mlađa sestra me izazvala da igram nakon što je pronašla jednog Pokemona na mom balkonu", izjavila je premijerka za dnevni list "Aftenposten".