Prodata kuća Hjua Hefnera, novi vlasnik prezadovoljan

“Playboy vila je jedno od ikonskih nekretnina na svijetu i kruna na dragulju, Holmi Hilsu”, kazao je Mteropoulos u saopštenju povodom kupovine kuće.
261 pregleda 1 komentar(a)
Kuća Hjua Hefnera, Foto: Wordpress.com
Kuća Hjua Hefnera, Foto: Wordpress.com
Ažurirano: 21.08.2016. 17:50h

Deren Metropoulos, sin milijardera Dina Metropoulosa i vlasnika investitorske firme Metropoulos&Co, postao je novi vlasnik čuvene Playboy vile, prenijeli su američki mediji.

Dugogodišnji dom i radni prostor Hjua Hefnera na Holmbi Hilsu prodat je za stotinu miliona dolara, što je rekord za najveću cifru kada je u pitanju prodaja nekretnina u Los Anđelesu. Međutim, dio ugovora o kupoprodaji imao je i stavku prema kojoj je Hju Hefneru dozvoljeno da ostane u rezidenciji do kraja svog života, iako više nije njen vlasnik. Zbog te stavke, Playboy Enterprises kompanija će godišnje plaćati milion dolara za zakup imanja, što je potvrdio jedan od agenata koji je učestvovao u prodaji, a koji je želio da ostane anoniman.

Novi vlasnik sa kućom će dobiti i sve statue, fontane i druge ukrasne predmete koji su tu postavljani tokom dugog niza godina. Ova nekretnina jedno je od najvećih djela arhitekte Artura R. Kelija, procjenjuje se i na 200 miliona dolara, a Playboy Enterprises kompanija ju je davne 1971. godine kupila zajedno sa pet jutara imanja za 1,1 milion dolara.

“Playboy vila je jedno od ikonskih nekretnina na svijetu i kruna na dragulju, Holmi Hilsu”, kazao je Mteropoulos u saopštenju povodom kupovine kuće.

“Posljednjih 45 godina, gospodin Hefner je ovaj posjed obogatio svojim prisustvom, dajući mu posebnu istoriju. Ipak, vrijednost ovog zdanja nije samo u tome, jer je u pitanju zaista veliko remek-djelo kada je u pitanju dizajn za koji je zaslužan priznati arhitekta”, istakao je milijarder, dodajući da je veoma značajno i to što je “u toj kući živjela porodica koja je odigrala značajnu ulogu u razvoju Los Anđelesa tokom 20. vijeka”.

Tridesettrogodišnji Metropoulos, koji je imanje pored Playboy vile kupio 2009. godine, planira da spoji ta dva posjeda koji će zajedno postati Kantri klub Los Anđelesa.

Dom Hju Hefnera zbog svoje popularnosti nekoliko puta se našao i na malim i velikim ekranima, između ostalog u serijama “Princ sa Bel Era” i “Seks i grad”, kao i u filmu “Kuća zečeva”.

Ono što je bilo najveće iznenađenje, kada se izuzme vijest da je Playboy vila prodata, bila je informacija da Metropoulos namjerava da renovira kuću i vrati joj originalni izgled. Ovaj, kako ga američki mediji nazivaju, “mladi tajkun”, uz oca i brata Evana, poznat je po reputaciji da uglavnom stare nekretnine renovira, dajući im moderan izgled.

Prije dvije godine, Metropoulos &Co, prodala je svoj ogranak “Pabst Brewing” kompaniju za 700 miliona dolara i to u kešu, što je 550 miliona više nego što je Din Metropoulos platio za nju 2010. godine.

Agenti koji su pregovarali za prodaju ove kuće bili su Geri Gold i Dru Fenton iz agencije “Christie’s International Real Estate”, koja će se sigurno proslaviti “poslom vijeka”, dok je Džejd Mils predstavljao Derena Metropoulos.

Kuća ima 29 soba, prostorije za kuvara i ketering, sobu za igre, vinski podrum, bioskopsku salu...

Svoje veliko djelo u gotik-tjudor stilu arhitekta Keli, originalno je napravio za Artura Letsa Džuniora 1927. godine.

Ova kuća sadrži 29 soba, kao i prostorije za kuvara i ketering, sobu za igre, vinski podrum, bioskopsku salu i ugrađene orgulje. Dvanaest soba ukupno zauzimaju više od šest hiljada metara, a glavni apartman širi se na dva sprata. Pored mnogobrojnih zečica, Plejboj vila u svom kompleksu nudi smeštaj za 70 članova osoblja, među kojima su i mnogobrojni kuvari, spremači, vozači i drugi.

Iako na području Los Anđelesa nije dozvoljeno praviti vatromet bez posebne dozvole, to pravilo ne važi i za Plejboj vilu, koja je i među rijetkim nekretninama u tom gradu koje imaju licencu za otvaranje privatnog zoološkog vrta. Upravo zato, vrt na ovom posjedu prepun je kavezima za zvjeri i ptice, ali i botaničku baštu u kojoj se nalaze najegzotičnije ptice i majmuni.

Među rijektim stvorenjima je i albino paun, koji slobodno šeta kroz otvorene travnjake i bašte.

Imanje posjeduje i posebne prostorije za sokolove, teniski teren, voćnjak, četvorosobnu gostinjsku kuću, čuveni bazen na kojem su održavane brojne žurke, a teren je bogat i podzemnim pećinama.

Bonus video: