Pentagon zabranio lov na pokemone

"Uz bezbjednosni razlog, mislim da bi poreski obveznici više voljeli da telefoni koji su vladinim službenicima dati na korišćenje služe prije svega za posao"
0 komentar(a)
Pokemon, Foto: Reuters
Pokemon, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2016. 13:25h

Fenomen Pokemon Go razvija se u neočekivanom smjeru - čelnici američkog ministarstva odbrane zabranili su svim zaposlenim da presnimavaju igricu na svoje poslovne mobilne telefone.

"Možete da pretpostavite razloge zbog kojih to ne bi bilo mudro", rekao je zamjenik portparolo Pentagona Gordon Trovbridž.

"Uz bezbjednosni razlog, mislim da bi poreski obveznici više voljeli da telefoni koji su vladinim službenicima dati na korišćenje služe prije svega za posao", dodao je.

Igrica za mobilni telefon koju su osmislili Niantic Labs u saradnji sa Nintendom i njegovom podružnicom The Pokemon Company, podstiče korisnike da krenu u potragu za virtuelnim likovima u stvarnom javnom prostoru.

Trovbridž se našalio kazavši da ne može da potvrdi da li je u zgradi Pentagona, u predgrađu Vašingtona, smješten "gym", virtuelno borilište.

Nekoliko američkih vojnih ustanova je upozorilo zaposlene na opasnost igranja Pokemona Go u bazama, posebno blizu pista za borbene avione.

Bonus video: