Kolašin dobio mjesta za ljubljenje, zagrljaj, novi početak...

Marijina ideja, koju je podržala lokalna uprava, izmamila je osmjehe
193 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2016. 09:07h

Srednjoškolka Marija Mijović, na lijep i kreativan način iznenadila je sugrađane i turiste. Ona je na kladrmi u centru grada, koja je do sada javnosti poznata, uglavnom, po kritikama na račun cijene i kvaliteta radova, iscrtala grafite sa različitim porukama.

Marijina ideja, koju je podržala lokalna uprava, a u realizaciji joj pomogli Slađana Kršikapa i Balša Cvetković, izmamila je osmjehe na licu svima koji su ovih dana dovoljno pažljivo „gledali kuda idu“ i nijesu previsoko dizali glavu dok prolaze kolašinskim ulicama.

Zahvaljujući kreativnosti te sedamnaestogodišnjakinje, Kolašinci, ali i turisti, sada imaju „mjesto“ za ljubljenje, zagrljaj, novi početak...

Takođe, Marija je sugrađanma, u popularnoj Sibirskoj ulici, poručila i da „uspore“, grafitom „Jutro bez presije, vodi dan do perfekcije“, ali i „opomenula“ ih kada je vrijeme za predah i podnevnu kafu...

„Odavno se bavim crtanjem i slikanjem. Grafit vidim kao odličan način da izrazim svoj stav, pošaljem poruku, uopšte da se izrazim...Htjela sam da doprinesem razbijanju „sivila“ i rutine svakodnevice varoši, ali i da simbolično turistima pokažem da su došli na pravo mjesto...Ovo je tek početak, imam mnogo ideja i zahvalna sam što je lokalna uprava shvatila na pravi način moju ideju. Odabrali smo pješačku zonu, jer u Kolašinu nema fasada na kojima bi nešto slično moglo da se uradi", kaže Marija za „Vijesti“ i obećava još zanimljivih grafita narednih dana.

Galerija

Bonus video: