PETA: Lijam i Džena su najseksipilniji vegani

Njih dvoje takođe promovišu i usvajanje životinja iz azila
69 pregleda 0 komentar(a)
Lijam Hemsvort, Foto: Zap2it.com
Lijam Hemsvort, Foto: Zap2it.com
Ažurirano: 10.07.2016. 18:27h

Glumca Lijama Hemsvorta, kao i pjevačicu Dženu Ajko, udruženje PETA proglasilo je za najseksipilnije slavne vegane.

Dvadesetšestogodišnji glumac postao je vegan 2015. nakon što je, kako je kazao, dobio saznanja o lošem tretiranju životinja.

“Što sam više postajao svjestan toga, teže mi je bilo da jedem tu hranu”, kazao je on u oktobru o svojoj odluci za Men's Fitness.

Međutim, njegovi razlozi za izbacivanje hrane koja je životinjskog porijekla, nisu bili samo etički, već i zdravstveni. Naime, Hemsvort je prije toga, po preporuci nutricioniste unosio što više crvenog mesa, jer je to navodno zdravo za njegovu krvnu grupu, ali što je više jeo, gore se osjećao.

Ubrzo mu je njegov kolega iz “Hunger Games” trilogije, Vudi Harelson, koji je već dvije decenije vegan, predložio da isproba dijetu koja izbacuje hranu životinjskog porijekla.

Poslije nekoliko mjeseci, Hemsvort je odlučio da zauvijek prestane da jede meso i sve proizvode životinjskog porijekla.

“Ne postoje negativne posljedice ovakve ishrane. Jedino što osjećam je pozitivno, bilo da je mentalno ili fizički. Obožavam ovaj režim”, ispričao je on sada.

I Ajko je, kao i on odlučila da postane vegan zbog etičkih razloga, ali za razliku od Hemsvorta priznaje da joj je nekada teško da se pridržava pravila.

“Mijenjanje načina ishrane dalo mi je dosta energije, ali takav način života podrazumijeva puno truda. Moj cilj je da postanem potpuni vegan koji jede samo proizvode koji nisu životinjskog porijekla, ali sam isto tako samo čovjek i svakoga dana moram raditi na tome”, pojasnila je ona.

Njih dvoje takođe promovišu i usvajanje životinja iz azila.

Bonus video: