Poznati lanac muzeja od decembra i u Istanbulu

Muzej će se nalaziti u glavnoj pješačkoj zoni u evropskom dijelu grada, u Ulici Istiklal, u renoviranom objektu Grand Pera i prostiraće se na površini od 2.000 kvatratnih metara
93 pregleda 0 komentar(a)
Madam Tiso, Foto: Huffingtonpost.com
Madam Tiso, Foto: Huffingtonpost.com
Ažurirano: 31.05.2016. 16:34h

Svjetski poznati lanac muzeja "Madam Tiso" u decembru će se otvoriti u Istanbulu. Ovo će biti otvoriti 21. muziej poznatog lanca, a u njemu će biti izloženo 60 voštanih figura.

Među svjetskim "facama" naći će se i voštane figure istaknutih istorijskih, kulturnih, političkih i sportskih turskih ličnosti.

Tako će se među voštanim figurama naći i skulptura Mustafe Kemala Ataturka, osnivača Republike Turske, američkog biznismena Stiva Džobsa, persijskog islamskog filozofa, teologa i pjesnika iz 13. vijeka Mevlane Dželaludina Rumija, kao i čuvenog osmanskog arhitekte Sinana.

Muzej će se nalaziti u glavnoj pješačkoj zoni u evropskom dijelu grada, u Ulici Istiklal, u renoviranom objektu Grand Pera i prostiraće se na površini od 2.000 kvatratnih metara.

Direktor za evropsko tržište britanske kompanije "Merlin Entertainments", vlasnika brenda Madam Tisos, Merkel Kluos otkrio je da je riječ o investiciji većoj od 14 miliona dolara.

"Potrošili smo nekoliko miliona kao što to činimo za svaku atrakciju. Smatramo da Istanbul savršeno odgovara zbog svoje mladosti i živahnosti", poručio je on.

Na konferenciji za novinare predstavljene su voštane figure fudbalske zvijezde Lionela Mesija i pop ikone Madone.

Bonus video: