Futurističke naočare za sunce

Rijana je izabrala sve materijale. Bilo je dosta uzoraka
55 pregleda 0 komentar(a)
Rijana, Foto: Www.dior.com
Rijana, Foto: Www.dior.com
Ažurirano: 29.05.2016. 10:50h

Diorova potraga za kreativnim direktorom se nastavlja, ali u međuvremenu, jedna od trenutno najpopularnijih ličnosti potpisala je ugovor za tu kuću, a u pitanju je pjevačica Rijana.

Ona je u saradnji sa dizajnerima iz Diora kreirala liniju futurističkih naočara za sunce, što će biti dio njenog brenda, a naziv kolekcije nosi, jednostavno, njeno ime - Rihanna.

Naočare će se ekskluzivno prodavati u radnjama Dior, a biće dostupne od početka juna, iako je Rijana već počela sa promovisanjem na svom Instagram profilu.

Za sada je otkriven jedan model okvira u šest varijacija, srebrnoj, pink, plavoj, zelenoj i crvenoj, a koštaće 840 dolara, dok će još jedna, deluks verzija sa 24-karatnim zlatom biti prodavana po cijeni od 1950 dolara.

Ovo je druga saradnja između Rijane i Diora, s obzirom na to da je godinu dana ranije Stiven Klajn fotografisao pjevačicu u okviru kampanje “Secret Garden IV”, ali i snimao za kratki film u Versaju, dok je ona nosila Dior naočari, torbu istog brenda i bila obučena u stilu Diorove kolekcije koja je 2014. godine predstavljena u Tokiju.

“Velika nam je čast što drugi put sarađujemo sa Rijanom. Ona je umjetnica, zabavljač, filantrop i ikona stila današnjoj generaciji”, izjavio je izvršni direktor Diora Sidnej Toledano.

Rijana je prošle godine, na Nedjelji mode u Njujorku predstavila prvu kolekciju Fenty Puma by Rihanna.

Izrada naočari je ipak, njena prva dizajnerska saradnja sa Diorom, a u pitanju je privilegija koju do sada nije imala ni jedna dama koja je bila zaštitno lice tog brenda, uključujući i Šarliz Teron, Marion Kotiljar, Natali Portman i Dženifer Lorens.

U oktobru, Rijana je posjetila sjedište Diora, gdje su zajedno izabrali kao inspiraciju vintaž okvir iz 2000. godine.

U zvaničnom dopisu koji je stigao iz Diora, Rijana je otkrila da joj je glavna inspiracija bio lik iz “Zvjezdanih staza” La Fordž.

“Uvijek sam bila opsjednuta njegovim naočarima, pa kada sam došla u Dior i vidjela kakve sve materijale imam na raspolaganju za igranje, sve se spojilo”, rekla je pjevačica.

“Proces izrade bio je veoma jednostavan. Provela sam jedan dan u Dioru sa njihovim timom dizajnera naočari. Počeli smo sa pregledanjem arhive svega što su uradili u prošlosti, a onda su me upoznali sa novim materijalima. Jednostavno sam sjela i crtala i crtala, dok nisam bila zadovoljna dizajnom”, prepričala je Rijana.

“Odmah su mi ilustrovali to što sam nacrtala. Izabrali smo materijale i boje istog dana. Nakon samo par nedjelja dobila sam prvi prototip”, dodala je ona. Meti Džamin, dizajner naočari za Dior, istakao je da je ovo bio prvi put da on i njegov tim sarađuju sa poznatom ličnošću prilikom izrade, ali i da je impresioniran Rijaninim idejama i inicijativom.

“Ona je izabrala sve materijale. Imali smo dosta različitih uzoraka sa različitim efektima. Takođe, sama je izabrala stakla i nosila ih na upoređivanje sa okvirima i isprobavala na svom licu koliko se sve kombinacije slažu. Vidjelo se da joj je cijeli proces veoma bitan”, pohvalio je dizajner pjevačicu.

“Rezultat je nešto zaista jako, što do sada nismo imali u svojim kolekcijama, pa je jedinstveno”, dodao je on.

Za sada ni čelnici Diora ni Rijana nisu željeli da se izjašnjavaju po pitanju budućih saradnji.

Bonus video: