11 budućih građevina koje oduzimaju dah

Hotel u Kini, je dizajniran na samoj na litici jezera. Vodopad se bukvalno sliva niz spoljne zidove hotela. A ukoliko vam se ne sviđa pogled sa vrha, uvek možete ići na najniže spratove koji se nalaze pod vodom.
224 pregleda 6 komentar(a)
građevine, Foto: Brightside
građevine, Foto: Brightside
Ažurirano: 23.05.2016. 11:08h

Može se sa sigurnošću reći da su mnogi moderni arhitekti pravi vizionari i svojim projektima nas nastoje približiti zvijezdama. U nastavku pogledajte neke od najimpresivnijih djela koja nam ukazuju da je "budućnost" veoma blizu.

  • The Cobra Towers

Kule u obliku isprepletanih kobri planirane su da se izgrade u Kuvajtu. Izgradnja je trebalo da počne već 2008. godine, ali projekat je bio zamrznut zbog finansijske krize. Jedno od ključnih pitanja je usmjereno ka tome kako da se izgrade liftovi za zgradu spiralne strukture . Jedan od predloga je da se koristi sistem zasnovan na sabijanje vazduha pomoću pneumatske cijevi.

  • Kingdom Tower

Kingdom Tower se gradi u Saudijskoj Arabiji a kada bude zavšena biće viša od Burdž Kalife (trenutno najviše zgrade na svijetu). To će biti prva zgrada koja će dostići visinu preko jednog kilometra. Zgrada će imati kancelarijske prostore, luksuzne apartmane, opservatorijum, hotel Four Seasons kao i najvisočiju platformu za pogled na "svijet". Izgradnja je počela prošle godine i trebali bi da bude završena do 2019. godine.

  • Shanghai Tower

Izgradnja ove građevine od 121 sprata počela je 1993. godine, ali je završena tek ove, a njena montaža i dalje traje. Međutim impresivan pogleda sa vrha tornja vidjelo je preko milion ljudi, zahvaljujući fotografijama koje su napravili Rusi, zavisnici od adrenalina, koji su prošle godine provalili na gradilište i popeli se na vrh.

  • Dubai Pearl

Između planiranja najvećeg tržnog centara i najvišeg toranja na svijetu, neko je u Dubaiju odlučio da zemlja treba da ima najmanje jednu luksuznu zgradu koja izgledom pomalo podsjeća na obične stambene zgrade. Ovaj "grad u gradu", sastojaće se od četiri kule koje su povezane sa mostovima koji se nalaze na vrhovima građevina, u kojima će se nalaziti ekskluzivno pozorišta sa prostorom za 1.800 ljudi.

  • Agora Garden Tower

Konstrukt Agora Garden Tower planiran je za 2016. godinu. To će biti zanimljiv kompromis savremenog industrijskog čovjeka i značaja pirode. Zavrnuti toranj će biti "zelen" u svakom smislu te riječi, jer će svaki balkon imati svoj vrt, a on će se oslanjati na energiju iz sunca i recikliranje kišnice.

  • World One Tower

World One Tower će postati najviša stambena zgrada na svijetu sa čak 117 spratova. Imaće oko 300 stanova koje je dizajnirao Georgio Armani.

  • King Abdullah Petroleum Studies and Research Center

Možda će biti najniža zgrada na ovoj listi ali je to ne čini ništa manje veličanstvenom. Ova zgrada u Saudijskoj Arabiji sličana jazbini Džejms Bond, sa svojim futurističkim dizajnom usmjerena je na blokiranje šestougaonih ćelije.

  • Suzhou Zhongnan Center

Izgradnja 730 metara novog tornja u Kini počela je nedavno a ovaj projekat će koštati oko 4,5 milijardi dolara. Plan je da se završi 2020. godine a ako bude tako biće najviša zgrada u Kini a treća po redu na svijetu.

  • Lotte World Tower

Znatno veća od svih drugih objekata u Seulu u Južnoj Koreji ova kula visoka oko 556 metara trebalo bi da se završi ove godine. Ona će sadržati prodavnice, kancelarije, apartmane, hotele i platformu za pregled.

  • Dawan Mountain Resort

Ovaj centar će se u Kini otvoriti ove godine. Centar će uključivati "Ledeni zabavni kompleks", zatvoreni kompleks za skijanje, vodeni park, i Viseće vrtove. Kao što možete vidjeti, to je pravo umjetničko djelo.

  • The Songjiang Hotel

Ovaj hotel u Kini, je dizajniran na samoj na litici jezera. Vodopad se bukvalno sliva niz spoljne zidove hotela. A ukoliko vam se ne sviđa pogled sa vrha, uvek možete ići na najniže spratove koji se nalaze pod vodom.

Bonus video: