Rektorka nosi tašnu od najmanje 9.500 eura

Iz stručnih modnih krugova "Vijestima" je potvrđeno da se radi o tašni marke "Hermes", koja stoji iza "Birkin" modela
222 pregleda 0 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Savo Prelević
Radmila Vojvodić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2016. 19:14h

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić fotografisana je prije dva dana na Sajmu knjiga u Podgorici kako nosi veoma skupu tašnu linije "Birkin", koja je inspirisana američkom glumicom Džejn Birkin.

Iz stručnih modnih krugova "Vijestima" je potvrđeno da se radi o tašni marke "Hermes", koja stoji iza "Birkin" modela.

S obzirom da je skupa i da se radi po narudžbi, ova tašna smatra se simbolom bogatstva, a koriste je brojne svjetski poznate ličnosti.

Cijena "Birkin" torbe varira od 9.500 do više od 120 hiljada eura, zavisno od tipa kože od koje je izrađena i drugih faktora kao što su veličina, boja i slično.

Tašne se distribuiraju u "Hermes" butike u veoma ograničenim količinama. Prema podacima iz 2014, "Hermesovi" stručnjaci u Francuskoj napravili su 70 hiljada "Brikin" primjeraka te godine, a zbog velike potražnje naručioci čekaju da im stigne i do šest godina.

Koliko vrijede ovakve tašne pokazuje i podatak da potpuno ista kao ova koju posjeduje Vojvodić, polovna na E-Bay servisu je u ponudi po cijeni od više od sedam hiljada eura.

Prema fotografijama "Purse Bloga", istu torbu kao Vojvodić posjeduje i američka rijaliti zvijezda Kortni Kardašijan.

Vojvodić juče nije odgovarala na pozive novinara, pa Vijesti nisu uspjele da dobiju odgovor na pitanje da li je njen primjerak tašne skupocjeni original ili neka od kopija.

Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije juče se nije moglo pristupiti aktuelnom izvještaju o prihodima i imovini javnih funkcionera.

Prema izvještaju iz 2015. koji se odnosi na imovinu iz prethodne godine, Vojvodić kao rektorka Univerziteta Crne Gore prima mjesečnu platu od 1.416 eura, na osnovu statusa istaknutog kulturnog stvaraoca dobija 715 eura, zarada u agenciji MAPA, čija je suvlasnica, joj je 11. 550 godišnje, a ima i ostale prihode u iznosu od 35 hiljada eura godišnje.

Bonus video: