Malia Obama za roditeljskim stopama na Harvard

Malia, koja u julu puni 18 godina, završava prestižnu privatnu školu Sidvel frends u Okrugu Kolumbija. U tu školu ide i njena mlađa sestra Saša, a pohađala ju je i ćerka Bila i Hilari Klinton, Čelsi
4 komentar(a)
Malia i Barak Obama, Foto: Reuters
Malia i Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2016. 20:12h

Starija ćerka američkog predsjednika Baraka Obama, Malia, studiraće na univerzitetu Harvard, gdje su njeni roditelji završili pravo.

Baraka i Mišel Obama najavili su danas da će njihova starija ćerka napraviti pauzu od jedne godine prije početka studija. Univerzitet Harvard preporučuje budućim studentima da pauziraju prije početka studija kako bi putovali, učestovali u posebnim projektima ili aktivnostima, ili na neki drugi način smisleno proveli vrijeme.

Malia, koja u julu puni 18 godina, završava prestižnu privatnu školu Sidvel frends u Okrugu Kolumbija. U tu školu ide i njena mlađa sestra Saša, a pohađala ju je i ćerka Bila i Hilari Klinton, Čelsi.

Mišel Obama je rekla da Malia želi da se bavi filmom. Ona je prošlo ljeto u Njujorku provela kao pripravnica na snimanju serije "Girls" mreže HBO. Prethodno ljeto je radila kao asistentkinja produkcije serije "Extant" koja je i međuvremenu otkazana.

Barak Obama je diplomirao na Kolumbiji 1983, a Mišel Obama na Prinstonu 1985, posle čega su oboje završili pravo na Harvardu.

Obama je najavio da će posle isticanja njegovog drugog predsjedničkog mandata u januaru sledeće godine, porodica ostati u Vašingtonu dok njihova ćerka Saša ne završi srednju školu.

Bonus video: