Japan želi da zabrani turistima "ispuštanje gasova"

Oko 85.000 kopija ove brošure je odštampano na kineskom i engleskom jeziku. Distribuirane su u raznim hotelima duž Japana
76 pregleda 1 komentar(a)
Kinezi, Kineski turisti, Foto: Shutterstock
Kinezi, Kineski turisti, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.04.2016. 11:00h

Neobičan potez stiže iz Japana. Naime, japanski bord za turizam pozvao je turiste koji posjećuju ovu zemlju da se suzdrže od ispuštanja tjelesnih funkcija u javnosti.

"Meta" ove brošure, koja je napravljena u avgustu prošle godine su prvenstveno turisti iz Kine.

Na internet stranici turističke organizacije Hokaida, koja predstavlja japansko sjeverno ostrvo, turisti mogu preuzeti brošuru u kojoj se nalaze uputstva koja uključuju javno kupanje pa sve do usluga javnog toaleta.

U brošuri se nalazi i podsjetnik turistima da ne otvaraju proizvode prije nego što ih kupe, što je osobina, kako kažu Kineza.

Mediji u Japanu u svojim izvještajima iznose samo niz situacija u kojima su se nalazili turisti iz Kine - od polivanja stjuardese vrućom kafom, pa do pranja nogu u javnom toaletu.

Ova odluka naišla je i na negodovanje. Jedan kineski turista kazao je da je odluka neprimjerena i da je ponašanje turističke organizacije Hokaida uvrjedljivo.

Kinezi su kazali da će motriti na ponašanje njihovih turista i da će ih, ako bude razloga za to kazniti prilikom povratka u domovinu.

Oko 85.000 kopija ove brošure odštampano je na kineskom i engleskom jeziku. Distribuirane su u raznim hotelima duž Japana.

Bonus video: