Novi Zeland: Hobotnica pobjegla iz akvarijuma u okean

Inki je pobjegao na slobodu pošto se provukao kroz malu rupu u svom akvarijumu i otklizao se preko mokrog poda do cevi prečnika od 15 centimetara, kroz koju se provukao i završio u okeanu
195 pregleda 3 komentar(a)
hobotnica Havaji, Foto: Beta/AP
hobotnica Havaji, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.04.2016. 09:50h

Hobotnica veličine lopte za ragbi uspjela je da se provuče kroz usku cijev u Nacionalnom akvarijumu Novog Zelanda "Napijer" i vrati se natrag u okean na slobodu, objavili su danas lokalni mediji.

Hobotnica muškog pola, nazvana Inki, poklonjena je akvarijumu "Napijer" prije dvije godine, nakon što je spasena iz mreže za hvatanje rakova, prenijela je agencija AFP.

Inki je pobjegao na slobodu pošto se provukao kroz malu rupu u svom akvarijumu i otklizao se preko mokrog poda do cevi prečnika od 15 centimetara, kroz koju se provukao i završio u okeanu, navodi list "Ferfeks NJu Ziland".

"Hobotnice su veoma inteligentne i veoma radoznale životinje i imaju običaj da istražuju kad god im se za to pruži prilika", izjavio je menadžer akvarijuma Rob Jarel.

"To što je imao samo malu rupu u svom akvarijumu mu je bilo dovoljno da pobjegne, a mi smo na podu primjetili mokri trag koji je vodio do jedne od četiri odvodne cijevi", rekao je on.

"Hobotnice su sjajne kad je riječ o nestajanju bez traga", rekao je Jarel i dodao da će osoblje akvarijuma pomno paziti na drugu hobotnicu koja im je ostala.

Bonus video: