Meksička zastava na Trampovoj zgradi: Neka se sjeti ko gradi njegove nebodere

"Kad kažete da su svi članovi moje porodice, moji učitelji i moja djeca koja tek treba da budu rođena kriminalci i silovatelji, vrijeme je da se nešto preduzme", istakao je Rejna
108 pregleda 7 komentar(a)
Dijego Rejna, Foto: Facebook.com
Dijego Rejna, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 06.04.2016. 09:25h

Kanadski radnik meksičkog porijekla Dijego Rejna postavio je zastavu Meksika na vrh "Trump International Hotel and Tower" u Vankuveru, u vlasništvu američkog milijardera Donalda Trampa, da bi ga, kako kaže, podsjetio ko je zapravo izgradio taj oblakoder.

Tokom vikenda, 30-godišnji Dijego Rejna, popeo se stepenicama do 40. sprata zgrade "Trump International Hotel and Tower" i napravio snimak od 43 sekunde u kojem navodi da bez migranata taj neboder ne bi ni postojao, prenijela je agencija AP.

WHY DID I PUT A MEXICAN FLAG ON THE ROOF TOP OF TRUMP TOWER VANCOUVER, ??????Because from the concrete pouring,...

Posted by Diego Saul Reyna on Saturday, April 2, 2016

"To je bio simbolični čin. Kad kažete da su svi članovi moje porodice, moji učitelji i moja djeca koja tek treba da budu rođena kriminalci i silovatelji, vrijeme je da se nešto preduzme", istakao je Rejna.

Rejna je u video-snimku naveo da su Meksikanci izvršili sve građevinske radove na Trampovoj zgradi, od postavljanja temelja, pa do završnih radova.

Donald Tramp, favorit za nominaciju Republikanske stranke na predsjedničkim izborima ove godine u SAD, izjavio je nedavno da meksički migranti u SAD donose kriminal i drogu i nazvao ih silovateljima, što je naišlo na oštru osudu javnosti.

"Ova zgrada danas ovde stoji zahvaljujući nama i našem radu. Ova zastava Meksika predstavlja mali poklon za gospodina Trampa, tako da svaki put kad nas osudi za nešto, neka se sjeti ko gradi njegove nebodere", rekao je Rejna.

Bonus video: