Postavljanjem kućica za pse obilježen Svjetski dan napuštenih životinja

"Mlade Socijaldemokrate su u okviru ove akcije sami napravili deset kućica za ulične pse i postavili ih 21. marta, na lokacijama koje su, uz logističku podršku NVO „Ruka Šapi“ mapirane kao mjesta gdje je to neophodno"
126 pregleda 1 komentar(a)
Siguran dom, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Siguran dom, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 05.04.2016. 08:18h

Omladina Socijaldemokrata Glavnog grada obilježila je Svjetski dan napuštenih životinja postavljanjem preostalih kućica za pse čime je na svojevrstan način nastavljena akcija pod nazivom ''Siguran dom'', saopšteno je iz te partije.

"Mlade Socijaldemokrate su u okviru ove akcije sami napravili deset kućica za ulične pse i postavili ih 21. marta, na lokacijama koje su, uz logističku podršku NVO „Ruka Šapi“ mapirane kao mjesta gdje je to neophodno", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Omladine SD Glavnog grada, Emil Đokić, kazao je da je broj napuštenih životinja, nažalost, svakim danom sve veći, ali da cjelokupna javnost mora pokrenuti ozbiljnu kampanju podsticanja odgovornog vlasništva i kažnjavanja neodgovornih građana koji napuštaju svoje kućne ljubimce i izbacuju ih na ulicu.

‘’Ovo je problem kojem treba pristupiti sa dužnom pažnjom i pokazati veći stepen volje i spremnosti da se on riješi. Akcijom ‘’Siguran dom’’ mi smo pokrenuli jedan proces sa namjerom da se zaista kao zajednica više počnemo baviti ovim problemom. Jako je važno pokazati humanost i saosjećajnost prema životinjama, jer one zavise od nas. Izuzetno nam je drago što su pojedini nezbrinuti psi našli sklonište baš u našim kućicama, jer je to i bila namjera, a naravno da još jednom apelujemo na javnost i građane da podrže inicijativu kojom bi Glavni grad u budućnosti. nastavio sa akcijom postavljanja kućica za pse i očuvanja postojećih", rekao je Đokić.

Bonus video: