Dikapriju možda zabrane ulazak u Indoneziju

Oskarovac je bio u jednodevnoj posjeti nacionalnom parku Mont Leuser u sjevernoj Sumatri prošlog vikenda i objavio fotografije na Instagramu, izražavajući zabrinutost za vrste čije je stanište ugroženo
0 komentar(a)
Leonardo DIkaprio
Leonardo DIkaprio
Ažurirano: 04.04.2016. 17:19h

Holivudska zvijezda Leonardo Dikaprio možda neće moći da se vrati u Indoneziju zbog kritika koje je iznio na račun politike države kada su u pitanju plantaže za proizvodnju palminog ulja. Dikaprio tvrdi da te plantaže ugrožavaju kišne šume i život u divljini, kako su rekli imigracioni zvaničnici te zemlje.

Oskarovac je bio u jednodevnoj posjeti nacionalnom parku Mont Leuser u sjevernoj Sumatri prošlog vikenda i objavio fotografije na Instagramu, izražavajući zabrinutost za vrste čije je stanište ugroženo.

"Ekspanzija plantaža palminog ulja uništava šumu i puteve za migraciju slonova", napisao je on.

Heru Santoso, portparol za Imigaciju u ministarstvu za zakon i ljudska prava, rekao je da je Dikaprio iskoristio posjetu da bi diskreditovao industriju palminog ulja i indonezijsku vladu.

"Podržavamo njegovu brigu da sačuva Leuser ekosistem, ali možemo da mu zabranimo da se vrati u Indoneziju u bilo kom trenutku jer nastavlja da objavljuje insinuacije i provokativne izjave na društvenim mrežama", poručio je Santoso.

Bonus video: