Ovaj mladić će proputovati Evropom na leđima prijatelja

Kevanovi prijatelji Tom Trojer, Filip Keler i Bendžamin Duval nosiće ga naizmjenično na svojim leđima u improvizovanoj nosiljci koju su sami konstruisali za njega kada su ga prije tri godine poveli sa sobom na urbano istraživanje kanalizacije u Greensborou u Sjevernoj Karolini
3 komentar(a)
Kevan Čendler, Foto: Screenshot
Kevan Čendler, Foto: Screenshot
Ažurirano: 28.03.2016. 19:17h

Kevan Čendler iz Floride prikovan je za kolica zbog mišićne distrofije, ali to ga ne sprečava da punim plućima uživa u životu.

Jedna od njegovih velikih želja je da proputuje Evropom. I dok će hiljade njegovih sunarodnika ovo ljeto razgledati stari kontinent sa rančevima na leđima, Kevan je odlučio da "bude ljudski ranac".

Naime, Kevanovi prijatelji Tom Trojer, Filip Keler i Bendžamin Duval nosiće ga naizmjenično na svojim leđima u improvizovanoj nosiljci koju su sami konstruisali za njega kada su ga prije tri godine poveli sa sobom na urbano istraživanje kanalizacije u Greensborou u Sjevernoj Karolini.

We've officially reached our first milestone! Our goal of raising $10k to purchase plane tickets has been met and we are...

Posted by We Carry Kevan on Tuesday, March 22, 2016

Kevana neće nositi tokom cijelog putovanja, već na mjestima na kojima se on ne može kretati u svojim kolicima.

Čendler želi da posjeti Irsku, Francusku i Englesku, a vrhunac njihovog puta biće posjeta samostanu iz 6. vijeka na irskom ostrvu Skellig Michael. Da bi došli do njega moraju preći 600 stepenica.

Kevan je zahvalan svojim prijateljima što se žrtvuju za njega. Svoju avanturu namjeravaju i da snime te kasnije naprave dokumentarac. Kevan, inače pisac, o svom putu namjerava da napiše i knjigu.

Čendler i prijatelji pokrenuli su i kampanju We Carry Kevan na platformi GoFundMekako bi sakupili dovoljno novaca, te su pokrenuli i blog na kojem će opisivati detalje sa putovanja na koje planiraju da krenu 19. juna.

24sata.hr

Bonus video: