Vuk Romeo: Plemeniti ambasador divljih životinja među ljudima

Možda su osjetili potrebu da zauvijek zapamte prelijepog vuka koji im je dokazao da čak i životinje u čijoj je prirodi da budu predatori, mogu stvoriti vezu ljubavi i poštovanja sa drugim bićima u ovom prelijepom i nevjerovatnom svijetu
600 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2016. 15:11h

Kada većina ljudi vidi vuka, oni instinktivno imaju potrebu da pobjegnu. Zamislite iznenađenje Nika Džens-a kada je zatekao vuka u svom dvorištu kako se igra sa njegovim labradorom.

Iako je mislio da će neočekivani gost napasti ili njega ili njegovog psa, on se samo počeo mirno igrati.

Od tog trenutka vuk je stvorio sebi mjesto među ljudima. On je dobio ime Romeo i počeo se periodično pojavljivati u Džensovom dvorištu da bi se igrao sa njegovim psom.

Ova priča koja se odigrala na Aljasci dokaz je kako tri različite vrste od kojih je jedna divlja mogu živjeti u slozi.

Crni vuk Romeo se pokazao kao veoma prijateljski nastrojeno biće, i uskoro je ne samo zadobio poštovanje pasa već i lokalnog stanovništva.

U početku, stanovništvo je stalno bilo zabrinuto da bi se vuk mogao promjeniti, ali je vrijeme pokazalo da se Romeo pojavljuje samo da bi se igrao i zabavio.

Ne postoji ni jedan slučaj da je vuk pokušao da povrijedi psa ili dijete koje se igralo sa njim.

Vremenom je počeo da usvaja navike svojih prijatelja pasa, i da kroz igru trči za igračkama i štapovima. Nevjerovatno, ali se Romeo ponašao baš kao i običan pas.

Moćni predator živio je rame uz rame sa lokanim stanovništvom više od šest godina, i postao je simbol njihovog sela- Džuno na Aljasci.

Romeo je uginuo 2009. godine, a 2010. stanovništvo je postavilo spomenik u njegovu čast.

Možda su osjetili potrebu da zauvijek zapamte prelijepog vuka koji im je dokazao da čak i životinje u čijoj je prirodi da budu predatori, mogu stvoriti vezu ljubavi i poštovanja sa drugim bićima u ovom prelijepom i nevjerovatnom svijetu.

Galerija

Bonus video: