On ne poznaje bol: "Faraon" jede staklo, metal, vuče zubima kamion....

"Sve je počelo kad sam kao sedmogodišnji dječak pio čašu mlijeka, koja je do pola bila puna topljenim maslacem. Čaša je pukla, a ja sam počeo da jedem staklo. Od tada svaki dan jedem tri do četiri čaše dnevno", ispričao je "Faraon"
76 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2016. 17:30h

Egipatski strongmen, Karim Husein svakodnevno oduševljava stanovnike Kaira svojim sposobnostima kao što su vuča kamiona zubima, gutanje šarafa, gaženje izlomljenog stakla.

Husein, koji je rođen u sirotinjskom kraju Kaira Imabi, svojim performansima želi da skrene misli lokalnog stanovništva sa svakodnevnice.

Nazvan od strane prijatelja "Faraon", Husein tvrdi da je strongmen još od svojih dječačkih dana, sve zahvaljujući jedinstvenom biološkom talentu pomoću kojeg brzo apsorbuje bol.

"Sve je počelo kad sam kao sedmogodišnji dječak pio čašu mlijeka, koja je do pola bila puna topljenim maslacem. Čaša je pukla, a ja sam počeo da jedem staklo. Od tada svaki dan jedem tri do četiri čaše dnevno", ispričao je "Faraon".

"Jednog dana kad sam bio u brijačnici, uzeo sam žilet od brice i pojeo sam ga", nastavlja svoje dogodovštine Husein.

"Faraon" svakog dana ostavlja u nevjerici prolaznike sa novim trikovima, kao što su prelazak džipa preko stopala, savijanje drvenih kašika zubima, kao i gutanje šake metala.

"Kada su roditelji primjetili da jedem staklo i žilete, kao i da žvaćem metalne eksere, poveli su me kod doktora. Tamo je ustanovljeno da metal i staklo mogu da svarim kao i bilo koju drugu hranu", rekao je Husein.

On je dodao i da su njegove mogućnosti prešle i na njegovu djecu, pa tako nije rijetka pojava da mu se i oni priključuju u performansima.

Iako izgleda kao "žestok momak", Husein ima "veliko srce".

"Faraonu" je najveća želja da neko primjeti njegov talenat i plati ga, kako bi on svu zaradu donirao lokalnoj bolnici u kojoj se liječe siročad oboljela od kancera.

Vrijeme je na njegovoj strani, jer kako sam tvrdi, postaji jači i zdraviji svakog dana.

Al Arabiya

Galerija

Bonus video: