Kreiranje garderobe je nova ljubav Melise Mekarti

Glumica je predstavila kolekciju za žene svih oblika i veličina
94 pregleda 0 komentar(a)
Melisa Mekarti, Foto: Shutterstock
Melisa Mekarti, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2016. 16:09h

Glumica Melisa Mekarti, kazala je za E! magazin da su male šanse da ponovo zaigra u seriji “Gilmore Girls”, ali će pomno pratiti svaku epizodu.

Prema njenim riječima, lik Suki Džejms neće se vratiti u novim epizodama, bar koliko je ona upućena.

“Mislim da je gotovo sigurno da se neću vratiti. Zapravo nisu me ni pitali. Ali mislim da su bili ubijeđeni da sam zauzeta, a onda kako je vrijeme prolazilo, ja sam zaista dobijala druge angažmane”, rekla je 45-godišnja glumica, kao odgovor fanu koji ju je na Tviteru zamolio da se vrati liku koji je tumačila sedam godina.

Osim glumom, Mekarti se od jeseni bavi i dizajniranjem, a nedavno je predstavila kolekciju za žene svih oblika i veličina, uključujući i njenu.

“Moja linija napreduje sjajno, pronašla sam u tome puno kreativnosti”, pohvalila se ona, dodajući da nosi broj 14, odnosno 44.

Njene kreacije, koje često i nosi na premijerama, obuhvataju haljine sa printom, zabavnim vezom i udobne farmerke, a kreću se od veličine 32 do 56.

“To je nešto o čemu sam maštala još od kako sam bila u šestom razredu. Tada sam i počela da pravim prve kreacije, a moja baba je bila krojačica”, prisjetila se glumica, koja proces dizajniranja naziva “radom koji nosi nagradu”.

Majka dvoje djece je iskoristila priliku i da istakne da “voli svaki munut proveden u kreiranju odjeće”.

“Kad god se borim protiv nemogućeg šava ili nezgodnog materijala, razmišljam o tome kako je ta borba isplativa”, kazala je Mekartni koja često šije ručno.

Ona je otkrila da ju je prilikom rada na posljednjoj kolekciji inspirisao stajling zvijezda iza kamere, koji je uočila tokom snimanja filma “The Boss”.

Sa druge strane, njen lik u tom filmu, Mišel, teško da je modni guru, jer se kako kaže Mekartni, ne drži pravila prema kojem je manje više.

“Vendi Čak je bila stilistkinja i kostimograf na tom filmu. Ona je fantastična zato što se uživi u svaki lik. Jednom kada smo ona i ja shvatile ko je moj lik, znale smo da je nemoguće zamisliti je u običnoj majici kratkih rukava”, prepričala je ona i iskoristila priliku da poruči ženama da uvijek vole sebe, bez obzira na to koju veličinu garderobe nose.

Ta poruka, ali i potreba da udovolji najširem tržištu zapravo su i bile razlog kreiranja posebne kolekcije.

“Veliki dio američkih žena nosi broj 14 ili veći. Ja sam jednostavno htjela da napravim odjeću koja će učiniti sve žene srećnim”, poručila je ona.

Bonus video: