Obama zdraviji i mršaviji

"Sveukupno, zdravlje predsjednika ostaje odlično i poboljšano je od posljednjeg pregleda"
84 pregleda 2 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.03.2016. 11:39h

Američki predsjednik Barak Obama odličnog je zdravlja i mršaviji je nego prije godinu dana zbog zdrave ishrane i vježbanja, objavili su u utorak njegovi ljekari rezultate posljednjeg ljekarskog pregleda.

"Sveukupno, zdravlje predsjednika ostaje odlično i poboljšano je od posljednjeg pregleda", objavio je u saopštenju Bijele kuće Roni Džekson.

"Njegovo pridržavanje programu zdrave ishrane i stalnog vježbanja dovelo je do zdravije i manje tjelesne težine i nižeg holesterola. Svi klinički pokazatelji govore da je predsjednik vrlo dobrog zdravlja i da će tako biti do kraja predsjedničkog mandata."

Obama (54) je dužnost predsjednika preuzeo 2009. a drugi mandat mu se završava 20. januara 2017.godine.

Ima 79 kilograma i visok je 187 centimetara. Ima 56 otkucaja srca u mirovanju a pritisak mu je 110/68 i dobro vidi. Svake godine se vakciniše protiv gripa i dnevno uzima vitamin D. Kao bivši pušač povremeno uzima nikotinske žvakaće gume i povremeno lijek za gorušicu, navodi se u saopštenju.

"Predsjednik i dalje bira zdrav životni stil. Jede zdravu hranu, ne puši a alkohol pije tek povremeno i umjereno", kaže njegov ljekar.

Bonus video: