Šta sve rade asistenti poznatih: Pranje veša, nabavljanje droge i poslovne pratnje...

Ono što posebno ističe je da je riječ koje se na smrt plaše upravo riječ "NE", jer tada gube svoju besmrtnost, i znaju da je njihovih 5 minuta prošlo.
0 komentar(a)
Bijonse, Foto: Instagram
Bijonse, Foto: Instagram
Ažurirano: 02.03.2016. 11:55h

Sajt Independet prenosi dio knjige „Stars, Cars and Crystal Meth“ (Zvijezde, kola i kristalni met) autora Džeka Saterlenda, koji je određeni vremenski period radio kao asistent velikih holivudskih zvijezda.

U okviru knjige Saterlend objašnjava da postoje poslovi koji nisu stavljeni u opis posla, a koje vi kao lični asistent morate da radite, pa čak iako se to kosi sa vašim kodeksom:

"Posao ličnih asistenata nekih zvijezda sastojao se i u tome da treba da kupe drogu, da je drže kod sebe, i da obrišu noseve slavnih koji izlaze iz toaleta, sa praškasto-bijelim krugom oko nozdrva. Drugi su morali da organizuju „poslovnu pratnju“ i ubrizgaju B-kompleks u neke od uglednijih zadnjica u šoubiznisu."

Ono što posebno ističe je da je riječ koje se na smrt plaše upravo riječ "NE", jer tada gube svoju besmrtnost, i znaju da je njihovih 5 minuta prošlo.

"Oni su smrtno uplašeni ako čuju tu kratku malu riječ kada traže nešto potpuno nečuveno. To je test za njih. „Ne“ bi značilo a) nisu sasvim stigli do samog vrha klizavog stuba uspjeha, b) na putu su ka dolje. Kada Bijonse, ili ko god, zahtijeva da, prije nego što ona ili on stigne, soba za garderobu bude prefarbana u roze ("ne, stani, boju jorgovana") i orhideje sa podnožja Tibeta, on ili ona vjerovatno ne daje ni pet para na dekor. Oni žele dokaz da su svemoćni. Gospodari univerzuma."

Od pretplaćenog budilnika, čajnika, vratara, povremenog rješavaoca problema (zbog čega se na trenutak osjećate važnijim nego što jeste) samo su neki od poslova koje je asistent dužan da obavlja.

"Oni su umorni. Vi ste umorniji. A priroda posla je da spavate manje od svog šefa – telefon koji nikad nije isključen tik je uz vaše uvo. Uvijek ste u pripravnosti. Prvi ustajete, posljednji ležete. Prvi na ulazu, posljednji na izlazu. Za razliku od šefa, nikada ne možete da budete mrzovoljni."

Bonus video: