Fanovi cvijećem zatrpali kancelariju Angele Merkel

Iako Merkelino žestoko protivljenje zatvaranju granica pred talasom od milion izbjeglica u 2015. i dalje ostaje kontroverzno, kancelarka je za vodeću ulogu u kriznoj situaciji dobila pohvale u zemlji i inostranstvu
52 pregleda 0 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Twitter.com
Angela Merkel, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 29.02.2016. 15:55h

Njemačka kancelarka Angela Merkel u posljednje vrijeme je podigla mnogo prašine zbog čvrste podrške otvorenim granicama uprkos masovnom dolasku migranata u Evropu.

Ipak, prošle sedmice nije dobila pisma ljutitih protivnika, već znak podrške u obliku 130 buketa cvijeća.

Članovi Facebook grupe "Cvijeće za Merkel" pozvali su prošle sedmice fanove kancelarkine izbjegličke politike da joj u njenu kancelariju u Berlinu pošalju cvijeće.

Portparolka je u ime kancelarke danas potvrdila informaciju.

Do tada služba za odnose sa javnošću nije izdala saopštenje o događaju, vjerovatno zbog kancelarkine skromnnosti, prenose agencije.

Članovi njene kancelarije bili su oduševljeni gestom članova Facebook grupe.

Prošle srijede imali su "slatkih muka" jer su trebali da pronađu dovoljno mjesta na ulazu u kancelariju Angele Merkel za tako veliku pošiljku u raznim boja.

Iako Merkelino žestoko protivljenje zatvaranju granica pred talasom od milion izbjeglica u 2015. i dalje ostaje kontroverzno, kancelarka je za vodeću ulogu u kriznoj situaciji dobila pohvale u zemlji i inostranstvu.

Bonus video: