Nakon skoro pola vijeka astronauti otkrili šta su čuli na Mjesecu

Do 2008. godine informacije o NASA-inoj misiji arhivirane su i držane u tajnosti. Navodno postoje i slični slučajevi kada bi astronauti čuli ili vidjeli neobične pojave u svemiru ali ovaj je poseban jer audio snimak zaista postoji
79 pregleda 5 komentar(a)
Mjesec, Foto: Shutterstock.com
Mjesec, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.02.2016. 18:37h

Svemir je uvijek izazivao veliku znatiželju, a sada je posada Apolla 10 koja je bila na Mjesecu te davne 1969. otkrila što je to tamo čula.

Astronauti dugo nisu htjeli da pričaju o tome što su čuli, ali potvrdili su da se "tamo gore" dešava nešto čudno - oni su čuli muziku sa radio stanice, a snimci navodno sadrže i vanzemaljske zvukove, piše Huffington Post.

Kada su 1969. godine letjeli u blizini Mjeseca, izgubili su kontakt sa Zemljom na punih sat vremena. Tada su izvijestili javnost da je misija prošla uspješno, ali skoro pedeset godina poslije (tačnije 47) pronađeni su neki od navedenih snimaka, a objavljen je i razgovor astronauta u svemiru: "Zvuči kao svemirska muzika. Čuješ li to? Zvuči poput zviždanja, svakako neobična muzika".

"Posada Apolla 10 navikla je na takve zvukove. Logika mi nalaže ukoliko je nešto snimljeno, onda je nešto tamo i bilo", rekao je astronaut Apolla 15 Al Worden kojeg ipak zanima šta se stvarno dogodilo.

"Ako se nalaziš iza Mjeseca i čuješ neobične zvukove na radiju, a blokiran je pristup Zemlji, o čemu bi se onda moglo raditi?", pita se Al.

Do 2008. godine informacije o NASA-inoj misiji arhivirane su i držane u tajnosti. Navodno postoje i slični slučajevi kada bi astronauti čuli ili vidjeli neobične pojave u svemiru ali ovaj je poseban jer audio snimak zaista postoji.

Index.hr

Bonus video: