KAD KANCELARKA OGLADNI

Za Angelu Merkel pomfrit sa andaluzijskim majonezom, biberom i paradajzom

Merkel i njeni saradnici su iz zgrade Evropskog savjeta pješice došli do kioska "fritkot" iza ćoška kako bi uživali u belgijskoj nacionalnoj hrani
55 pregleda 1 komentar(a)
Angela Merkel jede pomfrit, Foto: Twitter
Angela Merkel jede pomfrit, Foto: Twitter
Ažurirano: 19.02.2016. 20:31h

Njemačka kancelarka Angela Merkel na kratko je izašla sa današnjeg izuzetno napetog samita EU kako bi na ulici, u jednom od poznatih briselskih kioska brze hrane, kupila fišek sa pomfritom.

Kako prenosi Rojters, ogladnjela kancelarka je uzela stvari u svoje ruke, pošto se planirano objedovanje lidera više puta odlagalo tokom maratonskog samita, na kojem lideri EU nastoje da se dogovore o paketu reformi EU, a večera odložena za kasnije.

Merkel i njeni saradnici su iz zgrade Evropskog savjeta pješice došli do kioska "fritkot" iza ćoška kako bi uživali u belgijskoj nacionalnoj hrani.

Kancelarka je naručila pomfrit sa andaluzijskim majonezom, biberom i paradajzom, rekao je jedan od njenih saradnika Rojtersu.

Ona i drugi lideri su se nadali da će se postići dogovor o ostanku Britanije u EU za vrijeme "engleskog doručka", kako su ga nazvali zvaničnici EU.

Međutim, natezanje sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom se oteglo, a lideri su ostali gladni jer su otkazani ne samo doručak, već i branč, a zatim i ručak.

Večera je planirana za osam sati uveče, ali Merkelova očigledno nije mogla da sačeka.