AUKCIJA PREDMETA IZ 24. FILMA O AGENTU 007

Bondov automobil iz "Spektre" prodat za oko 3,5 miliona dolara

Na aukciji su najviše pažnje privukli Bondovo odijelo Tom Ford, ručni sat Omega i automobil Aston Martin DB10, specijalno izrađen za film
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2016. 07:44h

Predmeti koji su obilježili 24. film o tajnom agentu 007, Spektra, našli su se na prodaji u čuvenoj aukcijskoj kući Kristi u Londonu.

Kompanija EON Prodakšens, koja stoji iza franšize filmova o Džejms Bondu, odlučila je da na prodaju stavi predmete iz tog filma, prenose mediji.

Na aukciji su najviše pažnje privukli Bondovo odijelo Tom Ford, ručni sat Omega i automobil Aston Martin DB10, specijalno izrađen za film.

Za potrebe filma Spektra posebno je napravljeno 10 primjeraka automobila, od kojih je osam ili uništeno tokom snimanja ili izmijenjeno do granice upotrebljivosti na putu, navode britanski mediji.

Ponuđeni Aston Martin DB10, koji se inače ne nalazi u regularnoj ponudi renomiranog britanskog proizvođača, prodat je za oko 3,5 miliona američkih dolara.

Na aukciji su i četiri sata koja su se koristila za vrijeme snimanja, uključujući pomenuti Omega Seamaster 300 koji košta oko 25.000 eura.

Očekuje se da će se dva odijela prodati za očekivanih 40.000 eura, dok su martini šejker i dvije čaše ponuđeni za 3.500 eura.

Galerija