Ovaj dvogodišnjak je osam mjeseci proveo na ulici, odbačen od porodice, koja vjeruje da je vještac

Dječak, kojem su humanitarni radnici dali ime Hope (Nada, engl), otkriven je 30. januara, nakon čega je dobio ljekarsku njegu i dobro se oporavlja
219 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2016. 15:25h

U Nijegiji i danas na hiljade djece, pod optužbama da se bave vještičarenjem, bude mučeno ili ubijeno, napisala je Anja Ringren Loven, humanitarna radnica iz Danske, čija je fotografija na kojoj daje vodu mršavom dječačiću, ovih dana obišla internet.

Dvogodišnji dječak sa fotografije je na ulici bio osam mjeseci, jer su ga roditelji odbacili, vjerujući da je vještac.

Kada su ga na ulici pronašli humanitarci, na tijelu neuhranjenog dječaka su bili crvi.

Dječak, kojem su humanitarni radnici dali ime Hope (Nada, engl), otkriven je 30. januara, nakon čega je dobio ljekarsku njegu i dobro se oporavlja.

Dječak je dobro reagovao na terapiju i već početkom februara je počeo da se smije.

"On je snažan dječak. Gledati ga kako se igra sa mojim sinom je za mene jedno sjajno iskustvo. Ne znam kako da to opišem riječima. To je ono što život čini lijepim i vrijednim", napisala je Anja na stranici humanitarne organizacije koju vodi.

Za samo dva dana nakon što je objavila dječakovu fotografiju na internetu, organizacija DINNødhjælp dobila je donaciju od milion danskih kruna.

Ona se u Nigeriji humanitarnim radom bavi posljednje tri godine.

"Vidjela sam mnogo toga u Nigeriji za to vrijeme. A fotografija na kojoj je Hope pokazuje šta je to za šta se ja borim. Šta je to zbog čega sam prodala sve što sam imala. I zašto sam odlučila da nastavim život ovdje...

Galerija

Bonus video: