DETALJI UOČI DODJELE

Poklon paketi za oskarovce: Putovanje u Izrael i tretman za grudi

Vaučere će dobiti 26 kandidata za Oskara i domaćin ceremonije dodjele
97 pregleda 0 komentar(a)
Oskar, Foto: Beta/AP
Oskar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.02.2016. 20:44h

Glumci i režiseri nominovani za Oskara ove godine dobiće vaučere za plaćeni desetodnevni put Izrael u pojedinačnoj vrijednosti od 55.000 dolara, kao dio poklon paketa koji se daje kandidatima za tu nagradu.

Vaučere će dobiti 26 kandidata za Oskara i domaćin ceremonije dodjele, a ukupna vrijednost im je 1,5 miliona dolara.

Svaki vaučer pokriva let avionom u prvoj klasi i hotelske troškove u hotelu sa pet zvjezdica za dvije osobe.

Oni će moći da odsjednu u hotelima poput “Valdorf Astorije” u Jerusalimu, koji je nedavno rangiran kao sedmi najbolji na Bliskom istoku, gdje apartmani staju i 2.000 dolara za noć.

Izraelski list “Haarec” piše da je put u Izrael najskuplji poklon u paketu, koji vrijedi ukupno 200.000 dolara.

Izraelski ministar turizma Jariv Levin rekao je da je cilj poklona da holivudske zvijezde “dožive Izrael iz prve ruke, a ne kroz medije”.

U slučaju da odluče da unovče vaučere, njihova posjeta će imati “ogroman odjek među milionima njihovih obožavalaca i na društvenim mrežma”, istakao je ministar.

Među sretnim dobitnicima koji bi mogli da razgledaju Tel Aviv i šetaju ulicama starog grada u Jerusalimu, su Met Dejmon, Kristijan Bejl i i Kejt Vinslet.

U poklon paketu je i petnaestodnevna šetačka tura po Japanu i mogućnost da se iznajmljuje automobil marke audi tokom jedne godine.

Paket, između ostalog, sadrži i vampirsko podizanje grudi, pri čemu se koristi sopstvena krv pacijenta za “lijep dekolte bez implanata”.

Luksuzni put u Izrael djelimično finansira izraelska vlada u nadi da će filmske zvijezde zasjeniti izvještaje o problemima sa kojima je zemlja suočena, komentarišu svjetske agencije.

Izrael već dugo traži način da prevaziđe bojazan stranih posjetilaca zbog bezbjednosne situacije, imajući u vidu decenijski sukob sa Palestincima i da novi talas nasilja traje već pet mjeseci.

Silvester Stalone je 2014. za vrijeme rata u Pojasu Gaze potpisao proizraelsku peticiju, a Leonardo Dikaprio je već bio u Izraelu 2010, kada je posjetio svoju tadašnju djevojku, top modela Bar Rafaeli