Krivična prijava protiv producenata Ratova zvijezda zbog povrede Harisona Forda

Sedmi nastavak filmskog serijala "Ratovi zvijezda - Buđenje sile" je poslije dva mjeseca prikazivanja zaradio više od dvije milijarde dolara na blagajnama širom svijeta
2 komentar(a)
Zvijezda smrti Star wars, Foto: Flickr
Zvijezda smrti Star wars, Foto: Flickr
Ažurirano: 11.02.2016. 18:50h

Britanska Uprava za bezbjednost i zdravlje podnijela je krivičnu prijavu protiv producenata sedmog nastavka filmskog serijala "Ratovi zvijezda - Buđenje sile" zbog incidenta na snimanju fima u kojem je glumac Harison Ford polomio nogu.

Glumca su tokom snimanja filma "Ratovi zvijezda" u junu 2014. godine udarila hidraulička vrata svemirskog broda kapetana Hana Soloa "Milenijumski soko", u studiju Pajnvud (Pinewood) nedaleko od Londona. Harison Ford je nakon toga prevezen u bolnicu, gdje je operisan.

U saopštenju uprave se navodi da su prema zakonu "poslodavci dužni da preduzmu potrebne korake za zaštitu radnika, bilo da je u pitanju snimanje filma ili rad u fabrici".

Sedmi nastavak filmskog serijala "Ratovi zvijezda - Buđenje sile" je poslije dva mjeseca prikazivanja zaradio više od dvije milijarde dolara na blagajnama širom svijeta.

Bonus video: