Čitaoci šalju: Osvojili Hajlu i uslikali sjajan prizor

Planinare je predvodio vodič iz Planinarskog i ski kluba Hajla, Zulfikar Kurtagić, koji kaže da su na Hajli bili idealni uslovi "outdoor aktivnosti"
5 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2016. 20:07h

Planinari iz planinarskog kluba Željezničar su iskoristili vikend da osvoje Hajlu i fotografije i priču podijelili sa "Vijestima" preko "Colombio" aplikacije.

Planinare je predvodio vodič iz Planinarskog i ski kluba Hajla, Zulfikar Kurtagić, koji kaže da su na Hajli bili idealni uslovi "outdoor aktivnosti".

"Tokom uspona morala se koristiti komletna alpinistička oprema zbog uslova na terenu što je za planinare predstavljao poseban užitak. Prvi dio uspona je bio znatno otežan zbog novog snijega koji iznosio preko metar, dok je u druga polovina uspona bila kompletno okovana ledom. Kompletan uspon je trajao 7 sati.

Nedelja je bila rezervisana za uspon na Ahmicu po idealnim uslovima. Ovog vikenda je Hajla takođe ugostila planinare iz Planinarskog kluba Sniježnica - Dubrovnik koji su organizovali skolu planinarstva u zimskim uslovima za svoje članove, a ista je organizovano na Hajli zbog idealnih uslova. Planiri su bili smješteni u planinarskom domu Grope na dvije hiljade metara nadmorske visine", napisao je Kurtagić.

"Vijesti" su pokrenule projekat saradnje sa čitaocima pod nazivom "Budi novinar" koji funkcioniše preko Colombio aplikacije.

Preko Colombio aplikacije možete slati informacije, fotografije, video klipove, sugerisati priču, najaviti događaj...

Android aplikaciju možete skinuti OVDJE.

Galerija

Bonus video: