Benedikt Kamberbač i Ema Votson gostujući stipendisti Oskforda

Među gostujućim stipendistima se nalaze i Nil Tenant iz benda "Pet Šop Bojz", reditelj Biban Kajdron, jedan neurohirurg, sudija i policijski zvaničnik
66 pregleda 0 komentar(a)
Ema Votson, Foto: Twitter
Ema Votson, Foto: Twitter
Ažurirano: 06.02.2016. 19:27h

Britanski glumci Benedikt Kamberbač i Ema Votson postali su gostujući stipendisti čuvenog Univerziteta Oksford, javila je danas agencija AP.

Glumci se nalaze u grupi od 11 osoba koji ne pohađaju taj univerzizet, a koji su dobili tu prestižnu stipendiju na tri godine.

Gostujući stipendisti ne moraju da borave ili pohađaju predavanja Univerziteta Oksford već su pozvani na druženje sa studentima, učešćem na večerima, raznim debatama i predstavama.

Dekan univerziteta i nekada jedan od urednika londonskog lista Gardijan Alen Rasbridžer izrazio je nadu da će izabrani stipendisti obogatiti kulturni život Oksforda i omogućiti budućim akademcima da se upoznaju s raznim oblastima koja nisu na predavanjima tog prestižnog univerziteta.

Među gostujućim stipendistima se nalaze i Nil Tenant iz benda "Pet Šop Bojz", reditelj Biban Kajdron, jedan neurohirurg, sudija i policijski zvaničnik.

Kamberbač (39) postao je svetski poznat kao Šerlok Holms u novom serijalu o čuvenom britanskom detektivu na Bi-Bi-Siju, a prošle godine je bio nominovan za Oskara za ulogu u filmu "Imitation Game"​.

Ema Votson (24) proslavila se ulogom Hermione Grejndžer u serijalu "Hari Poter".

Bonus video: