Izložba pasa u Tivtu: Pobjednik patuljasti šnaucer iz Splita

Za najboljeg mladog psa proglašen je rotvajler Lucifer, uzgajivačnice „Cetinjski rot“ sa Cetinja
130 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2016. 17:04h

Patuljasti crni šnaucer Steadlin, vlasnika Ante Lučine iz Splita, apsolutni je pobjednik prve ovogodišnje Nacionalne izložbe pasa svih rasa “CAC Tivat 2016”, koja je u organizaciji Kinološkog saveza Crne Gore,danas održana u Tivtu. Drugo mjesto opripalo je kanišu smeš vlasnika Gargano Ticijana, a treće psu rase border koli vlasnice Nensi Feruđo iz Italije.

Za najboljeg mladog psa proglašen je rotvajler Lucifer, uzgajivačnice „Cetinjski rot“ sa Cetinja, drugo mjesto pripalo je američkom stafordšajer terijeru vlasnika Rada Dakića, a treće kratkodlakom vejmeraneru, vlasnice Klaudije Dolće iz Italije.

Preko 280 pasa iz zemlje i inostranstva, te predivno vrijeme, na gradsku rivu Pine privukli su više stotina posjetlaca koji su uživali u prekrasnim četvoronošcima čiji vlansici ne žale ni truda, ni vremena, ni novca da njihovi ljubimci izgledaju impresivno. Među oko 80 izloženih pasmina koje je publika imala prilike vidjeti, bili su i primjerci južnoafričke pasmine Boerboel (južnoafrički mastif) koja nije zvanično priznata od FCI, ali može da učestvuje na izložbama jer je u fazi priznavanja.

Pored njih, prema riječima sekretara Kinološkog saveza Crne Gore Miodraga Vretenčića, veom interesantna i rijetka bila je i pasmina španskog hrta koji jen takođe juče prikazan u Tivtu.

“Sudeći prema broju izlagača od kojih je više od polovine iz inostranstva iz desetak evropskih zemalja, te broju posjetilaca, mislim da smo napravili puni pogodan odlučivši da ovu izložbu kojom otvaramo ovogodišnju kinološku sezonu, priredimo u Tivtu. Mislim da ćemo to raditi i narednih godina jer se ovaj grad pokazao kao dobar domaćin koji ima sve uslove i za međunarodne izložbe pasa.”- istakao je Vretenčić.

Izložene pse ocjenjivali su trojica doimaćih i jedan sudija iz inostranstva -predsjednik Kinološkog saveza Crne Gore Vojislav Brajović, Miljko Bulajić i Momčilo Milić i njihov ugledni kolega iz Italije Valerio Nataletti.

Galerija

Bonus video: