POVODOM VALENTINOVA KAPETAN POZIVA SVE ZALJUBLJENE PAROVE NA ROMANTIČNU VOŽNJU PO BOKI

"Gondola ljubavi" i ovog će ljeta ploviti u Risnu

Riječ je o staroj drvenoj tzv. sandolini – kajaku za more, a koji je Ognjanović, pomorski kapetan u penziji iz Risna, stavio na raposlaganje svim zaljubljenim parovima
542 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Mihail Ognjanović
Ilustracija, Foto: Mihail Ognjanović

Povodom 14. februara međunarodnog Dana zaljubljenih, kapetan Mihail Ognjanović iz Risna je saopštio da će njegova već čuvena “Gondola ljubavi” i ove godine biti na usluzi svim zaljubljenim parovima.

Riječ je o staroj drvenoj tzv. sandolini – kajaku za more, a koji je Ognjanović, pomorski kapetan u penziji iz Risna, stavio na raposlaganje svim zaljubljenim parovima. Veslajući u ovoj malenoj autentičnoj drvenoj brodici dugoj četiri metra i širokoj 70 centimetara, mnogi parovi su se zaljubljivali, a neki čak kasnije i vjenčavali u njoj. Brojne familije proistekle su iz vožnje u ovoj maloj barci, a zahvaljujući njoj mnoga djeca – danas već odrasli ljudi, došla su na svijet.

Gondola ljubaviIlustracija

Ognjanovićeva "Gondola ljubavi" plovi risanskim i bokokotorskim zalivom punih 65 godina. Drvena gondola koja je spojila mnoge zaljubljene po cijelom svijetu, sačuvala je nešto najljepše do čega se teško dolazi.

“Slavimo "Dan zaljubljenih" i moramo spomenuti risansku, bokešku i crnogorsku gondolu o kojoj je pisao i govorio cijeli svijet. Najnoviji primjer je monografija Crne Gore koju je napisao pokojni David Hamilton, jedan od najvećih fotografa svijeta, a gdje je on uvrstio i risansku "Gondolu ljubavi". I dalje će ploviti sa ponosom "Gondola ljubavi" iz Risna i nastaviti tradiciju stvaranja prijateljstva, ljubavi a usluga besplatna za sve korisnike gondole. Posebno jubilarnu 65 godina postojanja "Gondole ljubavi" i "Dan zaljubljenih" slavimo cijele 2019. Godine, a spuštanje gondole u more planirano je u Risnu - Stara Slanica za mjesec juli, ove godine", kazao je danas kapetan Mihail Ognjanović.

Preporučujemo za Vas