Počeo Praznik mimoze: Raspjevani i razigrani grad

Za danas je planiran jedan od napopularnijih i najmasovnijih programa Praznika: Fešta od mimze ribe i vina. Osim berbe mimoze i zabavnog programa gostima će besplatno biti poslužena riba, vino i pivo
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2016. 07:41h

Praznik mimoze svečano i zvanično, uz zabavan program i vatromet, otvoren je sinoć na hercegnovskom glavnom trgu. Prije toga razigrana karnevalska povorka mještana, gostiju i maski na čijem čelu je bila novska Gradska muzika, a za njom mažoretke, trombonjeri, ansambl „Stari kapetan“, „Rajske ptice“ – KSC „Diano“ prodefilovala je od Igala do glavnog gradskog trga.

Kroz program je, u duhu karnevalskih šala, vodio kao Arlekin, glumac Goran Slavić.

Praznik mimoze je otvoren koncertom koncert Harija Varešanovića, popularnog Hari Mata Harija.

Prije nastupa popularni pjevač je novinarima rekao da ga „Praznik mimoze podsjeća na nešto što je neprevaziđeno, na jedno vrijeme, iz koga na sreću još uvijek, neke dobre stvari opstaju”.

Za danas je planiran jedan od napopularnijih i najmasovnijih programa Praznika: Fešta od mimze ribe i vina. Osim berbe mimoze i zabavnog programa gostima će besplatno biti poslužena riba, vino i pivo.

Program počinje u 9 sati.

Prvi maskenbal biće održan danas od 21 sat u sali Instituta Igalo. Nastupiće Jelena Tomašević, grpa Exodus, klapa Stari kapeta i Gradska muzika.

Galerija

Bonus video: