U Podgorici otvorena škola argentinskog tanga

Škola “Tango i tačka” nudi i usluge individualnih časova, pripreme i koreografije mladenaca za svadbeni ples, kao i koreografije za specijalne događaje. Zanimljivo je da će škola nuditi i team building uslugu, odnosno grupne časove za zaposlene iz crnogorskih firmi
356 pregleda 2 komentar(a)
Tango i tačka, Foto: Facebook
Tango i tačka, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.02.2016. 10:04h

Škola argentinskog tanga “Tango i tačka”, otvorena u februaru u Podgorici, ima za cilj da popularizuje tango kulturu u Crnoj Gori. Osnivači škole i instruktori su Tanja Pejović i Milić Ilinčić, koji su iskustvo u oblasti edukacije sticali na brojnim seminarima i kongresima, ali i u Buenos Airesu u Argentini, svjetskoj prijestonici tanga.

Već više godina učestvuju u brojnim projektima, koncertima, festivalima u regionu, a tradicionalno organizuju i tango večeri u kojima učestvuju domaći i inostrani plesači, muzičari i ljubitelji tanga, sa željom razmjene iskustva na plesnom podijumu, te tako popularizuju tango kulturu.

Prva sezona kurseva argentinskog tanga namijenjena je svim ljubiteljima i plesačima tanga, bez obzira na plesno iskustvo, kao i onima koji tek ulaze u svijet argentinskog tanga.

Časovi su osmišljeni kao tematske radionice, zbog ozbiljnijeg pristupa i postepenog savlađivanja forme, sa ciljem osvješćivanja pokreta, muzikalnosti i komunikacije u tangu. Časovi će da uključe relaksaciju, tehniku i rad na tijelu.

"Osim svoje umjetničke ljepote, argentinski tango dokazano poboljšava ravnotežu uz razvijanje motoričkih sposobnosti. Naučnici tvrde da među svim načinima kreativnog izražavanja, tango ima najljekovitija svojstva na tijelo i psihu, zato što izaziva osjećanja koje nijedan drugi ples ne izaziva. Tango više nego drugi plesovi donosi bolje raspoloženje, jače lučenje hormona zadovoljstva, a samim tim i poboljšava fizičko zdravlje. Upravo zato ga često preporučujemo ljudima koji imaju stresan posao, radi relaksacije koju pruža”, kaže instruktorka Tanja Pejović.

Upisom na kurs svi ljubitelji plesa dobijaju priliku upoznati druge tango entuzijaste te u maloj grupi graditi svoje znanje i vještinu tanga.

Škola “Tango i tačka” nudi i usluge individualnih časova, pripreme i koreografije mladenaca za svadbeni ples, kao i koreografije za specijalne događaje. Zanimljivo je da će škola nuditi i team building uslugu, odnosno grupne časove za zaposlene iz crnogorskih firmi.

Prostorije škole se nalaze u centru Podgorice u Njegoševoj ulici 49, preko puta Montenegro Puba.

Prezentacija kursa zakazana je za ponedjeljak, 22. februara od 19 časova.

Dodatne informacije možete dobiti na Facebook stranici Tango i tačka.

Bonus video: