Lejdi Gaga će odati priznanje Bouviju na dodjeli Gremi nagrada

Uprkos planetarnom uspjehu i popularnosti, Bouvi je tokom karijere osvojio samo jedan Gremi, a 2006. godine je dobio nagradu za životno djelo
0 komentar(a)
Lejdi Gaga, Foto: Beta/AP
Lejdi Gaga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.02.2016. 18:02h

Ekscentrična pjevačica Lejdi Gaga odaće priznanje nedavno preminulom legendarnom britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju na dodjeli američkih muzičkih nagrada Gremi 15. februara u Los Anđelesu, saopštili su organizatori ceremonije.

"Lejdi Gaga će odati priznanje neograničenoj kreativnosti muzičke ikone, koji je bio jedan od izvora inspiracije pop pjevačice", navodi se u saopštenju organizatora i dodaje da će ona nastupiti s gitaristom Najlom Rodžersom, dugogodišnjim Bouvijem prijateljem koji je sarađivao sa zvijezdom na albumu "Let's dance" iz 1983. godine.

Jedan od najuticajnjih svjetskih umjetnika u posljednjih pet decenija, Bouvi, preminuo je 10. januara ove godine, dva dana pošto je na svoj 69. rođendan izdao album "Blackstar".

Uprkos planetarnom uspjehu i popularnosti, Bouvi je tokom karijere osvojio samo jedan Gremi, a 2006. godine je dobio nagradu za životno djelo.

Među favoritima za ovogodišnje nagrade su američka pop pjevačica Tejlor Svift kao i reper Kendrik Lamar za album "To Pimp A Butterfly" i pjesmu "Alright".

Britanska pjevačica Adel, čiji je album "25" najprodavaniji album u svijetu 2015. godine, nije na spisku nominovanih za Gremi jer je njen album izašao poslije isteka datuma za podnošenje prijava umjetnika za tu prestižnu muzičku nagradu.

Nagrade Gremi, ustanovljene 1959. godine, dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS). Gremi se dodjeljuje za razne muzičke žanrove, među kojima su džez, bluz, kantri, folk, gospel, dens, disko, pop i rok.

Bonus video: