Možda savjet CG policije "sprej protiv kradljivaca" nije loš: Uplašio lopove improvizovanim bacačem plamena

Na snimku sa video nadzora, vidi se kako je vatreno iznenađenje natjeralo pljačkaše da se privremeno povuku, prije nego što su ipak opljačkali blagajnu, nakon čega je Rigni iskoristio trenutak i pobjegao iz trgovine
53 pregleda 1 komentar(a)
bacač plamena, Foto: Screenshot
bacač plamena, Foto: Screenshot
Ažurirano: 31.01.2016. 11:09h

Trik koji zna svako dijete koje je nekad bilo na logorovanju, mogao bi da vas spase pljačkaša - makar je tako bilo u slučaju jednog australijskog trgovca, koji se od lopova branio bacačem plamena ručne izrade.

Dvojica muškaraca upala su u subotu u 6.30 po lokalnom vremenu u prodavnicu Dena Rignija, u Kvinslendu, u Australiji.

Snalažljivi Rigni je uradio ono što mu je prvo palo na pamet sa onim što mu je bilo nadohvat ruke - uzeo je sprej protiv insekata i upaljač i napravio bacača plamena.

Na snimku sa video nadzora, vidi se kako je vatreno iznenađenje natjeralo pljačkaše da se privremeno povuku, prije nego što su ipak opljačkali blagajnu, nakon čega je Rigni iskoristio trenutak i pobjegao iz trgovine.

Iz policije su za Mashable Australija saopštili da su lopovi odnijeli 680 australijskih dolara (481 USD).

Sagovornici tog portala pohvalili sz Rignijevu snalažljivost.

"Nisam siguran da bih se suočio sa njim, da sam na mjestu lopova", kazao je jedan od Rignijevih mušterija.

Crnogorski policajci su u petak savjetovali Boža Bijelića, vlasnika opljačkane prodavnice "Bibiz" u podgoričkom naselju Ibričevina, da prodavnicu pazi tako što će kupiti biber sprej.

"Inspektor me uči da kupim sprej i pazim prodavnicu. Pitao sam ga treba li ja da radim njihov posao, a on mi je rekao da je sprej 12 eura", kazao je Bijelić "Vijestima".

Bonus video: