Pogledajte prizor iznad Budve koji oduševljava

"U pitanju je niska stratusna oblačnost, iz koje može da se manifestuje sitna kiša i advektivne magle, što se dešava usljed premještanja tople vazdušne mase preko mora", kazao je Vijestima metereolog Branko Micev
89 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2016. 10:21h

Iako je u pitanju prirodna pojava koja za metereologe ne predstavlja ništa vanredno, oni koji su u subotu u poslijepodnevnim satima vozili prema Budvi, nisu ostali ravnodušni na prizor koji su vidjeli - oblaci iznad metropole turizma lebde iznad grada, skoro nadohvat ruku radoznalih posmatrača.

Ovu prirodnu pojavu snimili su juče oko 17.00 sati Jovan i Ljubo Jovović, koji su "Vijestima" kazali da su, osim njih, i drugi vozači zaustavljali automobile i oduševljeno posmatrali prizor pred njima.

Metereolog Branko Micev kazao je "Vijestima" da, iako zanimljiv, taj prizor nije neobičan - za metereologe.

"To što se desilo juče iznad Budve, desiće se ponovo. Nema u tome ništa neobično, makar za nas metereologe - za nas su pojave koje se dešavaju i jednom godišnje sasvim normalne. To je slučaj i sa prizorom iznad Budve. U pitanju je niska stratusna oblačnost, iz koje može da se manifestuje sitna kiša i advektivne magle, što se dešava usljed premještanja tople vazdušne mase preko mora", kazao je Micev "Vijestima".

"Vijesti" su pokrenule projekat saradnje sa čitaocima pod nazivom "Budi novinar" koji funkcioniše preko Colombio aplikacije.

Preko „Colombio“ aplikacije možete slati informacije, fotografije, video klipove, sugerisati priču, najaviti događaj...

Aplikaciju možete skinuti OVDJE.

Colombio aplikacija je za sada dostupna samo za korisnike Androida.

Galerija

Bonus video: