U ovom gradu je rođena prva beba nakon 28 godina

Roditelji novorođenog dječaka oduševljeni su reakcijom sugrađana i navode da, uprkos izazovima, planiraju da ostanu u Ostani, mjestu oko 60 kilometa jugozapadno od Torina
51 pregleda 0 komentar(a)
beba, Foto: Shutterstock
beba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.01.2016. 16:16h

Stanovnici Ostane, mjestašca u sjevernoj Italiji, proslavili su danas rođenje malog Pabla, prve bebe rođene u toj opštini u Pijemontu nakon 28 godina.

Pablo je rođen prije nedjelju dana u porodilištu u Torinu. Kada su srećni roditelji danas doveli najmlađeg stanovnika, u gradu sa samo 85 stanovnika organizovan je karneval, prenosi američka kablovska mreža CNN.

"Najprije nisam mogao da povjerujem da je to istina, vijest me je potpuno šokirala, presrećan sam. Ovo je ostvarenje sna", izjavio je danas gradonačelnik Ostane Đakomo Lombardo.

Roditelji novorođenog dječaka oduševljeni su reakcijom sugrađana i navode da, uprkos izazovima, planiraju da ostanu u Ostani, mjestu oko 60 kilometa jugozapadno od Torina.

"Volimo izazove. Prije pet godina odlučili smo da napustimo Torino i promijenimo naše živote. Volimo kvalitet života u Ostani, to je bezbjedno mjesto za djecu i osjećamo se kao dio zajednice", rekao je dječakov otac.

Mladi bračni par planirao je da se preseli na Reunion, francusko ostrvo u Indijskom okeanu, ali njihovi životi pošli su neočekivanim putem.

Prije 20 godine, lokalna zajednica pokušala je da preokrene negativan trend i privuče više mladih ljudi u Pijemontski okrug investicijama u turizam, radna mjesta i kulturne sadržaje.

Ostana nije sama u borbi protiv depopulacije, procjenjuje se da u Italiji ima 6.000 potpuno pustih naselja.

Bonus video: