Pogledajte sjajne crteže mladića koji je rođen bez ruku

"Za mene moj invaliditet ne predstavlja ograničenje i ne znači da ne mogu da živim dobar život. I to što nemam ruke ne znači da bi trebalo da zabravim na svoje snove"
73 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2016. 20:08h

Marius Kedzierski ima 23 godine i poljski je umjetnik, koji uglavnom crta portrete. I to ne bi bilo neobično, da taj mladić nije rođen bez ruku.

"Za mene moj invaliditet ne predstavlja ograničenje i ne znači da ne mogu da živim dobar život. I to što nemam ruke ne znači da bi trebalo da zabravim na svoje snove. Još kao sedmogodišnjak sam želio da postanem umjetnik. Od tada sam nacrtao preko 700 crteža i crtajući proveo više od 15.000 sati. Godine 2013. sam dobio drugu nagradu za najbolje svjetskog umjetnika, u Beču. Izlagao sam u Krakovu, Beču, Oksfordu...", napisao je Marisu u objavi na portalu Bored Panda.

Svoje posljednje crteže uradio je tokom putovanja Evropom.

"Radio sam na ulicama Berlina, Amsterdama, Londona, Pariza, Barselone, Marseja, Rima i Atine. Ovaj projekat sam nazvao "Mariusovi crteži". Ovo je moj način da inspirišem ljude, da im pokažem da su granice samo u njihovim glavama", kazao je on.

Radove ovog mladića možete pogledati i na njegovoj Facebook stranici.

Galerija

Bonus video: