Pamela Anderson u francuskom parlamentu branila guske

Pokret "Lov, ribolov, priroda i tradicija" osudio je Lorans Abej, rekavši da ona "više voli ćurke punjene silikonima, nego dobru gusku hranjenu kukuruzom"
5 komentar(a)
Pamela Anderson, Lorans Abej, Foto: Beta/AP
Pamela Anderson, Lorans Abej, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.01.2016. 20:24h

Američka glumica Pamela Anderson, najpoznatija po ulozi u TV seriji "Čuvari plaže", pojavila se danas u francuskom parlamentu gdje je govorila u prilog zabrane tovljenja gusaka i pataka u proizvodnji paštete.

Premda je njeno istupanje naišlo na burno negodovanje većine poslanika, 48-godišnja glumica je dočekana s oduševljenjem od strane fotoreportera koji su došli u velikom broju da je snime.

U jednom trenutku je čak prijetilo da će "letjeti perje", jer je sala u kojoj je bivša Plejbojeva zečica trebalo da održi konferenciju za štampu bila premala da primi sve one koji su htjeli da čuju njene argumente protiv čuvenog francuskog specijaliteta "fois gras" (guščije paštete).

Pamela, koja se već godinama aktivno bori za prava životinja i zaštitu okoline u okviru organizacije PETA, došla je u francusku skupštinu kao gost udruženja francuske glumice i aktivistkinje Brižit Bardo i poslanice partije Zelenih, Lorans Abej, koja je pokrenula inicijativu za zabranu prisilnog hranjenja živine.

S druge strane, pokret "Lov, ribolov, priroda i tradicija" osudio je Lorans Abej, rekavši da ona "više voli ćurke punjene silikonima, nego dobru gusku hranjenu kukuruzom iz (francuskih regiona Land i Perigor)".

Bonus video: