Austrija: Policijski pas za nekoliko minuta pronašao zatureni novac

Muž i žena su danima tražili novac - nekoliko hiljada eura koje su uštedjeli tokom godina
103 pregleda 2 komentar(a)
Pas, policija, Foto: Shutterstock
Pas, policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.01.2016. 17:15h

Službeni pas austrijske policije uspio je da bez po muke pronađe ušteđevenu jednog bračnog para penzionera u Beču, koji je mislio da je opljačkan, zaturenu u njihovoj kuhinji, saopštila je austrijska policija.

Muž i žena su danima tražili novac - nekoliko hiljada eura koje su uštedjeli tokom godina. Preturili su cio stan bez uspjeha. Ubijeđeni da im ga je neko ukrao, pozvali su policiju.

Policija je u njihov stan došla sa Evitom, ženkom rase malinoa, koja je za svega "nekoliko minuta" pronašla novac sakriven u kutiji u jednom od kuhinjskih elemenata, izjavio je za AFP portparol policije.

"Svi policijski psi prolaze isti osnovni trening za pronalaženje predmeta. Kasnije se 'specijalizuju' za određene stvari, kao što su eksploziv i narkotici, ali i dokumenati i novac", objasnio je austrijski policajac.

Belgijski ovčar je izuzetno inteligentan pas koji se koristi u različite namjene: u policiji, za zaštitu ljudi i imovine, praćenju traga, spašavanju, pomoć slijepima i hendikepiranima i mnoge druge.

Bonus video: