Sremski policajci izmamili osmijeh djece sa Bliskog istoka: Grudvali se malim migrantima

"Smijeh je odzvanjao Prihvatnim centrom. Igra je trajala duže od pola sata. Pravili su grudve i gađali me, a u početku sam se pravio da pružam otpor i negodujem"
0 komentar(a)
grudvama na policajce, Foto: Screenshot (Facebook)
grudvama na policajce, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 17.01.2016. 21:04h

Srpski policajci, Saša Tomić i Danilo Backović, izmamili su osmjeh mališana sa Bliskog istoka, koji prije toga nisu ni vidjeli snijeg.

Snimak na kojem djeca migranti grudvama gađaju policajce snimljen je u Prihvatnom centru u Šidu.

Sve je, piše Blic, počelo spontano. Policajci su dežurali ispred šatora za prihvat migranata. Backović je napravio grudvu, ali mu u prvom momentu uopšte nije palo na pamet da gađa kolegu, niti da će mu se djeca pridružiti u toj igri. Mališanu je pružio grudvu da bi dijete osjetilo snijeg.

"Dječak me je gledao uplašeno. Nije smio grudvu da uzme u ruku. Da bih ga oraspoložio, bacio sam grudvu na kolegu. To je izazvalo njegov smijeh, ali i osmjeh još petoro, šestoro djece koja su bila ispred šatora", kaže Backović.

Djeca su odmah prihvatila igru, iako ranije nisu osjetila hladnoću snijega. Ohrabreni postupkom Backovića, mališani sa Bliskog istoka, njih dvadesetak, počeli su da pravi grudve i da gađaju policajca Tomića, koji je pokušao da se "odbrani".

"Smijeh je odzvanjao Prihvatnim centrom. Igra je trajala duže od pola sata. Pravili su grudve i gađali me, a u početku sam se pravio da pružam otpor i negodujem. Kako je napad grudvama postajao sve snažniji, morao sam da ustuknem pred razdraganim mališanima. Njihov smijeh je nešto što nikada neću zaboraviti. Cilj nam je bio da razveselimo tu djecu u svoj toj njihovoj muci. I kolega i ja smo porodični ljudi, imamo djecu, i znamo šta znači njihov osmjeh i šta je sreća", navodi policajac Tomić.

Serbian police vs kids of the middle east

Posted by Nemanja Božović on Tuesday, January 5, 2016

Bonus video: